Cutremur cu magnitudinea 6,8 grade pe scara Richter. O replică de peste 5 a urmat după 20 de minute

O replică cu magnitudinea de 5,0 grade pe scara Richter a zguduit zona la aproximativ 20 de minute după cutremurul iniţial.

23 feb. 2023, 16:49
Cutremur cu magnitudinea 6,8 grade pe scara Richter. O replică de peste 5 a urmat după 20 de minute

În contextul seismelor din Turcia, un cutremur cu magnitudinea 6,8 grade pe scara Richter a lovit joi estul Tadjikistanului, informează AFP.

Seismul a avut loc în jurul orei locale 05:37 (00:37 GMT), la o adâncime de aproximativ 20,5 kilometri, conform unui anunţ făcut de Institutul seismologic american (USGS).

USGS a estimat că „puţini locuitori sau niciunul” vor fi expuşi la alunecări de teren în urma cutremurului. Se pare că epicentrul seismului a fost în Gorno-Badakhshan, o regiune semi-autonomă din estul Tadjikistanului care se învecinează cu Afganistan şi China.

Denunț grav la Guvern. Școlile cu „bulină roșie” în caz de cutremur au fost șterse din rapoartele oficiale pentru „a da bine” în fața Comisiei Europene, susține Kelemen Hunor
O replică cu magnitudinea de 5,0 grade pe scara Richter a zguduit zona la aproximativ 20 de minute după cutremurul iniţial. Regiunea slab populată unde s-a produs cutremurul este înconjurat de impozanţii munţi Pamir

Cutremur cu magnitudine peste 5 şi în Argentina

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a lovit joi oraşul Salta, în nordul Argentinei, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), transmite Reuters.

Seismul s-a produs la o adâncime de 202 kilometri, a precizat EMSC

Cutremur în Gorj, 182 de familii evacuate de urgenţă, risc mare de prăbuşire a imobilelor

România este una dintre ţările cele mai expuse riscului de cutremur din Uniunea Europeană, iar o eventuală repetare a seismului din 1977 ar provoca pagube economice de ordinul zecilor de miliarde de euro, mii de răniţi şi sute de mii de persoane fără locuinţe, susţine Allana Simpson, coordonator regional pentru gestionarea riscului de dezastre în Europa şi Asia Centrală în cadrul Băncii Mondiale.