15 decese din cauza gripei în România. Ultima victimă este din Bucureşti UPDATE

Un bărbat în vârstă de 67 de ani care era internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a decedat în cursul acestei zile din cauza gripei. O femeie de 81 de ani din municipiul Arad a murit, în noaptea de joi spre vineri, în spital, în urma complicaţiilor provocate de gripă, medicii afirmând că pacienta nu era vaccinată şi s-a tratat iniţial la domiciliu. De asemenea, INSP a anunţat alte două noi decese din cauza gripei: un barbat in varsta de 69 ani, din jud.Timis, şi un barbat in varsta de 71 ani, din Bucuresti. 

RomaniaTV.net
18 ian. 2019, 08:54
15 decese din cauza gripei în România. Ultima victimă este din Bucureşti UPDATE

UPDATE: Un bărbat internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a decedat în cursul acestei zile din cauza gripei.

Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sf Parascheva, a declarat că bărbatul este din judeţul Iaşi.

„Era internat de două zile. Avea mai multe afecţiuni. Din cauza gripei, organismul a cedat. Pacientul nu era vaccinat gripal”, a declarat Carmen Dorobăţ.

Potrivit sursei citate, la unitatea medicală se prezintă zilnic în medie zece persoane care acuză stări de rău cauzate de viruşii gripali. În cazul a cinci dintre persoanele internate s-a confirmat infectarea cu virusul gripal.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Femeia decedată de gripă în judeţul Arad a fost confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nu fusese vaccinata antigripal.

„Pacienta nu era vaccinată şi nu s-a prezentat la medic după primele simptome, alegând să se trateze la domiciliu”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Daniela Cârnaţu.

Tot joi au decedat şi doi bărbaţi, ambii diagnosticaţi cu gripă. Este vorba despre un bărbat în varsta de 69 ani, din jud. Timis, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal, şi un bărbat in varsta de 71 ani, din Bucuresti, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal.

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, joi, că, dată fiind creşterea numărului de infecţii respiratorii acute, specialiştii au anunţat debutul sezonului gripal. Săptămâna trecută s-au înregistrat 1.155 de cazuri de gripă clinică.

MS precizează că a achiziţionat 1.300.000 de doze de vaccin antigripal, până în prezent fiind imunizate prin cabinetele medicilor de familie peste 1.244.000 de persoane din categoriile de risc.

Restul de peste 55.000 de vaccinuri se află în cabinetele medicilor de familie sau în stocul DSP.

Citeşte şi Mai multe spitale din Bucureşti limitează vizitele aparţinătorilor, din cauza înmulţirii cazurilor de gripă