Un nou deces din cauza rujeolei s-a înregistrat la Oradea. O fetiţă de aproape 2 ani şi-a pierdut viaţa

O fetiţă în vârstă de un an şi nouă luni din Satu Mare a murit, în această săptămână, la Spitalul Municipal Oradea, unde fusese transferată în stare gravă. Medicii au stabilit ulterior că decesul micuţei a survenit în urma complicaţiilor provocate de rujeolă. Copila nu fusese vaccinată.

09 mart. 2017, 10:39
Un nou deces din cauza rujeolei s-a înregistrat la Oradea. O fetiţă de aproape 2 ani şi-a pierdut viaţa

Fetiţa fusese transferată de la Satu Mare la Spitalului Municipal Oradea, la solicitarea medicilor de acolo pentru ca starea ei era foarte grava.

„Fetiţa de un an şi nouă luni a fost adusă din judeţul Satu Mare, la solicitarea colegilor noştri de acolo, după ce iniţial au cerut transferarea ei la Cluj-Napoca, unde însă nu a putut fi primită. Era în stare extrem de gravă, în şoc, fiind internată direct la Terapie Intensivă, într-un izolator, şi din păcate a murit după câteva ore”, a declarat dr. Florin Maghiar, directorul medical al Spitalului Municipal din Oradea, potrivit bihoreanul.ro.

Maghiar a spus ca fetita a fost internata direct la Terapie Intensiva deoarece se afla in stare de soc cu insuficienta respiratorie severa.

Fetiţa de 1 an şi 9 luni provenea dintr-o comunitate defavorizată, de romi, şi mai avea alţi 14 fraţi, dintre care 8 au fost spitalizaţi la finalul lunii februarie, în Spitalul Judeţean din municipiul Satu Mare, pentru rujeolă, toţi fiind nevaccinaţi. Cel mai probabil, copila a luat boala de la unul dintre fraţii săi, însă a dezvoltat o formă mai agresivă.

Pana in data de 3 martie, in Romania au fost confirmate in total 3.196 de cazuri de rujeola, inregistrandu-se 16 decese (cinci in judetul Arad, patru in judetul Timis, trei in judetul Dolj, trei in judetul Caras Severin si unul in Bucuresti), potrivit datelor transmise de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Citeşte şi Peste 3.100 de cazuri de rujeolă în acest sezon. 16 persoane au murit