Un nou deces după tragedia de la Institutul Matei Balș! Bilanțul ajunge la 15 morți

Încă o veste tristă după incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. A fost anunțat al 15-lea deces al unui pacient afectat de incendiu.

08 feb. 2021, 09:21
Un nou deces după tragedia de la Institutul Matei Balș! Bilanțul ajunge la 15 morți

Este vorba despre decesul unui pacient în vârstă de 89 de ani mutat după incendiu la Institutul Matei Balș din București. Pacientul era diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate.

„Ministerul Sănătății a fost informat, în această dimineață, despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 89 de ani, transferat după incendiu într – un alt pavilion al spitalului. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate.

În acest caz, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului”, se arată în mesajul transmis de Ministerul Sănătății.

Vlad Voiculescu, după dezastrul de la Matei Balș: ”Avem nevoie de investitiții bine gândite și bine puse în practică”

Ministrul Sănătății a declarat că este nevoie la nivelul spitalelor de investiții bine gândite și bine puse în practică. De asemenea, Voiculescu susține că este nevoie de o echipă de coordonare la nivel central, cu abiltăți tehnice.

Vlad Voiculescu susține că un singur om nu poate să le facă pe tote, iar ministrul trebuie informat, după care sunt luate deciziile strategice. De asemenea, acesta a precizat că ministrul nu trebuie să spună nimic, el putând dispune măsuri sau sancțiuni.

”Orice scrisoare şi orice măsură se face de un om anume. Dacă doar ministrul e responsabil, totul se blochează acolo. Nu poate un singur om să le facă pe toate. Ministrul trebuie informat, după care dacă sunt decizi strategice de luat, să acţionăm. Ministrul nu trebuie să spună nimic, ministrul poate să dispună alte măsuri, sau sancţiuni. La o lună aflăm care din măsurile luate de la Piatra Neamţ au fost încălcate” , susține ministrul Sănătății Vlad Voiculescu la B1.

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că este nevoie de investiții bine gândite și bine puse în practică la nivelul spitalelor din România, dar și de o echipă de coordonare la nivel central.

”Dacă vrem să ne gândim serios la lucrurile care chiar ar îmbunătăţi, nu aruncând cu bani în sistem se rezolvă problemele. Am văzut finanţările din ultimii ani de la Matei Balş au fost de milioane de euro, în mai mulţi ani. Avem nevoie ca la nivelul spitalelor să avem investiţii bine gândite şi bine puse în practică şi avem nevoie ca la nivel central de o echipă de coordonare cu abilităţi tehnice: aici nu există ingineri, arhitecţi, nu există oameni care să valideze calitatea unui plan de investiţie. Ministerul finanţează. Există diferite găleţi cu fonduri unde diverse autorităţi se pot servi pentru a face investiţii. Ele trebuie să aibă cap şi coadă. Nu se poate rezolva nimic dacă nu avem la nivel central şi la nivel regional capacitatea tehnică” , a declarat ministrul.