Mihai Tudose, despre incendiul de la Balş: „Coada care dă din câine… Sau cum să “ascunzi” gunoiul tău sub preșul altuia”

Mihai Tudose, vicepreședinte PSD și europarlamentar, susține că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu trebuie să-și dea demisia, ci trebuie demis. Tudose se arată indignat de modul în care Guvernul României a gestionat situația incendiului de la Institutul Matei Balș, în urma căruia zece oameni au murit.

02 feb. 2021, 14:56
Mihai Tudose, despre incendiul de la Balş: „Coada care dă din câine… Sau cum să “ascunzi” gunoiul tău sub preșul altuia”

Mihai Tudose cere demiterea lui Vlad Voiculescu. „Coada care dă din câine… Sau cum să “ascunzi” gunoiul tău sub preșul altuia și să-i faci și scandal că nu păstrează curățenia și-ți strică ție buna dispoziție.

Cazul Balș. Tragedia? Nu. Tragediile…

1. Incendiul. Subfinanțarea, improvizațiile, frig, aeroterme… și, evident, 30-de-ani-de-PSD! Mai ales PSD. Poate cineva să-i reamintească ministrului-minune că el este tot el-cel-care-a-mai-fost-ministru-la-Sănătate? Așa că mai ușor cu “virginitatea” politico-administrativă…

2. Pe la ora 5:30 incendiul a fost stins. În jur de 10:30, procurorul de caz (jos pălăria!) intră în toate spațiile afectate și mai descoperă un pacient decedat.

Evident nimeni, dar nimeni, nu-și asumă imensa greșeală. Cum s-a declarat incendiul stins fără să intri în toate spațiile…

3. La ora 9 ministru’ Voiculescu dă asigurări, de la locul tragediei, că sunt 4 victime și că toți ceilalți pacienți au fost transferați în alte locuri. Și că familiile acestora pot să ia legătura cu un centru de informare făcut special pentru a afla unde le sunt rudele. Până când a fost descoperită cea de-a cincea victimă, ea unde figura transferată?

Corul anti-PSD spune că noi, mai ales noi, nu avem dreptul să cerem demisia lui Voiculescu. Acest drept l-a avut doar el în 2015.

Așa să fie. Pot fi de acord. Și eu zic că nu trebuie să-și dea demisia!!!

Trebuie demis!”, a spus Mihai Tudose, pe pagina sa de Facebook.

Un bărbat de 80 de ani, cu o formă severă de COVID-19, care se afla în pavilionul de la Institutul „Matei Balş” unde a izbucnit incendiul şi care fusese apoi transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti a murit. El avea multiple comorbidităţi şi era internat la Terapie Intensivă, intubat. Este al zecelea pacient din pavilionul afectat de incendiu care îşi pierde viaţa.

Ministerul Sănătăţii a transmis, marţi, că a fost informat privind un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie.

„Este vorba despre un pacient în vârstă de 80 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Pacientul a fost diagnosticat cu o forma severă SARS Cov-2, prezenta multiple comorbidităţi şi se afla internat în secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale, intubat”, a arătat Ministerul Sănătăţii.

Cauzele decesului vor fi stabilite în urma anchetei medico-legale.

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea: Premierul şi ministrul de Finanţe să vină grabnic în Parlament cu bugetul de stat întârziat. Românii trebuie să ştie ce intenţii are guvernarea de dreapta cu viaţa lor