Un nou deces la Hollywood. Şi-a presimţit sfârşitul şi a scris testamentul

Amsale Aberra, designer apreciat de vedetele de la Hollywood, care a creat rochii ce au fost purtate în filme precum „Runaway Bride” şi „Grey’s Anatomy”, a murit la vârsta de 64 de ani, scrie The Hollywood Reporter.

RomaniaTV.net
03 apr. 2018, 11:59
Un nou deces la Hollywood. Şi-a presimţit sfârşitul şi a scris testamentul

Născută în Etiopia şi stabilită la New York, Amsale Aberra şi-a lansat propria afacere în 1985, iar primul magazin l-a deschis pe Madison Avenue, în 1997. 

Reprezentanţi ai companiei sale au confirmat decesul creatoarei, cauzat de cancer uterin.

Între clientele ei s-au numărat Hilaria Baldwin, pentru care a creat rochia de mireasă pe care a purtat-o în 2012, la nunta cu actorul Alec Baldwin, dar şi Halle Berry, Heidi Klum, Salma Hayek, Vivica Fox, Gayle King şi Bethenny Frankel.

Pe ecrane, creaţiile ei au fost purtate de Kate Hudson, în „Something Borrowed” (2011), Julia Roberts, în „Runaway Bride” (1999), şi Sandra Oh, în finalul serialului „Grey’s Anatomy”.

Rochii semnate de Aberra au fost folosite în filme ca „27 Dresses”, „When In Rome” şi „The Hangover”.

Ştiind că este bolnavă, ea a stabilit cine îi va urma la conducerea companiei – a angajat-o pe Margo Lafontaine, care a fost director la compania Vera Wang, unde a lucrat timp de 12 ani.

La cererea lui Aberra, noua colecţie a brandului pentru primăvara lui 2019 va fi prezentată, aşa cum era programat, pe 13 aprilie.