Un nou focar de COVID-19 la Craiova. 126 de persoane s-au infectat, una a murit

Un focar de coronavirus a fost descoperit la un cămin de bătrâni din Craiova. Până acum 126 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, iar o persoană infectată a murit. 

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 07:06
Un nou focar de COVID-19 la Craiova. 126 de persoane s-au infectat, una a murit

DSP Dolj face anchetă epidemiologică la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova după ce mai multe persoane s-au infectat cu noul coronavirus.

„În urma monitorizării bilunare de către DSP Dolj a beneficiarilor şi personalului de îngrijire din centrele rezidenţiale, în data de 24.07.2020 a fost depistat un focar în Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. Unitatea funcţionează în două clădiri: una monobloc cu garsoniere, cu 2 scări de acces, 4 etaje şi o clădire cu 3 etaje. Iniţial, au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid 19, 16 la beneficiari, din 270 rezidenţi şi 8 la personal de îngrijire, din 100 persoane”, a transmis DSP Dolj.

Instituţia transmite că, ulterior, în urma testărilor repetate s-a constatat că focarul a evoluat.

„La data de 12.08.2020, situaţia este următoarea: total cazuri confirmate: 126 (100 rezidenţi şi 26 personal) 1 deces, rezident cu comorbidităţi. Toate cazurile au fost cu forme uşoare sau asimptomatice de boală, rezidenţii rămânând în centrul rezidenţial, unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, angajaţi ai centrului, medici, asistenţi medicali şi dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome”, a mai transmis instituţia.

Sursa citată a precizat că persoana care a decedat avea 87 de ani şi multiple comorbidităţi.

„Personalul de îngrijire pozitiv Covid 19 a fost izolat pentru evaluare clinică, paraclinică şi tratament la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova. S-au dispus următoarele măsuri: s-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-a monitorizat focarul permanent; carantinarea unităţii până la închiderea focarului; dezinfecţia tuturor spaţiilor”, a mai transmis DSP.