Un nou focar de Ebola a făcut 17 victime în Congo

Republica Democrată Congo ''se confruntă cu o nouă epidemie de Ebola'', care a cauzat decesul a 17 de persoane în provincia Équateur (nord-vest), a declarat marţi Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
14 oct. 2011, 17:26
Un nou focar de Ebola a făcut 17 victime în Congo

„Douăzeci şi unu de cazuri de febră cu semne hemoragice şi 17 de decese”, care indică o rată de mortalitate de 80%, au fost înregistrate la Ministerul Sănătăţii pe 3 mai, a precizat instituţia într-un comunicat. Acelaşi document oficial invocă ”o urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional”.

„Planul de răspuns al Ministerului Sănătăţii a fost aprobat de Guvern”, a precizat marţi un raport al Consiliului de miniştri.

„După notificarea cazurilor, pe 3 mai, niciun deces nu a mai fost raportat”, se arată în comunicatul ministerului, care nu precizează însă data la care s-a declanşat epidemia.

O echipă de la Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi al organizaţiei Médecins Sans Frontieres, s-a deplasat la faţa locului în localitatea Bikoro, epicentrul epidemiei.

Noi cazuri de Ebola au fost identificate astfel pentru a noua oară în Republica Democrată Congo, al cărui râu estic, Ebola, a dat numele acestui virus mortal în 1976, anul în care au fost descoperite primele îmbolnăviri.

Boala a fost detectată într-o zonă forestieră ecuatorială, învecinată cu Republica Congo şi aflată la aproximativ 600 kilometri nord-vest de Kinshasa.