Un nou focar de pestă porcină în Vrancea. Animalele vor fi incinerate

Autorităţile vrâncene au demarat planul de intervenţie în caz de suspiciune de pestă porcină africană (PPA), după ce primele probe prelevate de la animalele dintr-o gospodărie din comuna Gugeşti s-au dovedit a fi pozitive, au anunţat, vineri, reprezentanţii Instituţiei Prefectului Judeţului Vrancea, citaţi de Agerpres.

RomaniaTV.net
28 dec. 2018, 20:00
Un nou focar de pestă porcină în Vrancea. Animalele vor fi incinerate

„Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat, vineri, la Gugeşti, într-o exploataţie non-profesională cu nouă animale. La ora 19,00 am convocat o şedinţă a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB) şi a fost aprobat planul de măsuri specifice. Deja autorităţile locale şi sanitar-veterinare au luat primele măsuri de protecţie a zonei şi de incinerare a animalelor din gospodăria respectivă. Aşteptăm confirmarea oficială de la laboratorul din Bucureşti”, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Sorin Hornea.

Potrivit prefectului, proprietarul micro-fermei a sesizat autorităţile veterinare despre faptul că porcii prezentau simptome de boală, iar în urma analizelor care au fost prelevate în cursul dimineţii şi analizate la Focşani, a fost confirmat virusul pestei porcine.

Zona respectivă va fi izolată şi vor fi aplicate filtre şi blocări pentru tot ce înseamnă mişcări de carne din zona respectivă

„Din fericire, micro-ferma se află într-o zonă mai izolată, între Oreavu şi Gugeşti, ceea ce va facilita instalarea filtrelor şi izolarea zonei”, a precizat Sorin Hornea.