Maratonul vaccinării a început de azi în Bucureşti. Iată centrele unde vă puteți vaccina non-stop

Autorităţile din Bucureşti organizează de vineri până luni evenimentul intitulat "Maraton al vaccinării pentru viaţă”. Sunt şase centre disponibile unde oamenii se pot imuniza cu toate cele patru tipuri de vaccin disponibile.

22 oct. 2021, 09:21
Maratonul vaccinării a început de azi în Bucureşti. Iată centrele unde vă puteți vaccina non-stop

Un nou maraton al vaccinării a început vineri, la ora 8, în Capitală. Şase centre vor fi deschise non stop, până luni.

Centrele unde vă puteți vaccina non-stop:

  • Sector 1: Romexpo;
  • Sector 2: Circul Metropolitan;
  • Sector 3: Biblioteca Națională;
  • Sector 4: Palatul Copiilor;
  • Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei;
  • Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu”.

Noul maraton al vaccinării a început azi în Bucureşti

Ministrul Sănătății și experta OMS, Heather Papowitz, au fost prezenți la deschiderea maratonului vaccinării în Capitală.

„Sunt deosebit de onorat ca astăzi să fie alături de noi expertul OMS, doamna Heather Papowitz. Prezența domniei sale oferă un plus de profesionalism evenimentului.”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19.

Cseke Attila a subliniat importanța vaccinării și a îndemnat cetățenii la responsabilitate.

„Singura măsură care ne poate apăra de Covid e vaccinarea. Avem în ultimele zile o creștere a numărului de persoane care s-au vaccinat cu prima doză, dar trebuie valorificată și întârită în următoarele săptămâni. Cea mai profundă mulțumire e acela ca cetățenii să se vaccineze. Vedem exemplele pozitive din partea de vest a Europei. Trebuie să ne comportăm și să fim responsabili exact cum sunt cetățenii germani, francezii, portughezii, danezii și așa mai departe.”, a adăugat senatorul UDMR.

Heather Papowitz, experta trimisă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în România pentru a ajuta autoritățile în criza sanitară provocată de valul 4 al pandemiei, a vorbit despre imunizarea cu serul anti-Covid, în special la bolnavii care suferă de boli cronice și adolescenți. Oficialul a menționat că țările unde populația s-a vaccinat în masă au avut rezultate foarte bune în gestionarea pandemiei.

„Mulțumesc că m-ați invitat la acest eveniment foarte important. O bună parte a muncii mele a fost să conduc o echipă de oameni care încurajează vaccinarea. E singura modalitate prin care putem învinge pandemia. Fiecare persoană pe care am vaccinat-o am știut că îi salvez viața și îi apăr familia, am știut că ajut orașul să revină la normalitate, au fost cele mai semnificative momente din cariera mea de medic. Oamenii care ajung în spitale și riscă să moară sunt cei care nu sunt vaccinați. Mama, tata, toată familia mea e vaccinată. Primul de care ne-am făcut griji e tatăl meu, care are boli cronice, e cel mai vulnerabil și băiatul meu de 14 ani a fost vaccinat. Nu știu câți dintre voi sunteți părinți de adolescenți, dar cu siguranță e foarte important. În continuare mă protejez, port mască peste tot, inclusiv în locurile aglomerate, merg la metrou, dacă e aglomerat aștept următorul tren, la magazin, dacă văd că e aglomerat, aștept sau merg la alt magazin. Pentru mine e foarte important să fiu aici. Mă bucur că numărul de persoane care se vaccinează e tot mai mare. sper să vedem și în România rezultatele pe care le-am văzut în țara mea.” a declarat experta OMS.

Pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de vaccinare, cu sprijinul UMF „Carol Davila” Bucureşti, necesarul de personal din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenţi la medicina militară.

„Evenimentul este menit să promoveze beneficiile şi importanţa vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga ţară şi poate constitui un punct de pornire pentru acţiuni similare la nivel naţional”, au explicat reprezentanţii CNCAV.

Lansarea oficială a „Maratonului vaccinării pentru viaţă” va avea loc vineri, la ora 12.00, la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din Sectorul 4. Programul centrelor de vaccinare va fi non stop.

La activităţile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) şi a dozei de booster, conform instrucţiunilor CNCAV.

În ultimele 24 de ore, 62.512 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID, un număr depășit doar pe 21 aprilie, când au fost administrate cu 1.034 mai multe doze.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate 6.156.068 persoane, iar 5.778.190 au primit schema completă. De asemenea, 630.136 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia.

Maraton de vaccinare în Bucureşti în perioada 22-25 octombrie. Unde te poţi imuniza împotriva COVID

În perioada 22-25 octombrie, CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii organizează o amplă acțiune de vaccinare în 6 centre din București. Centrele vor avea program non stop.

Maraton de vaccinare în Bucureşti în perioada 22-25 octombrie. Începând de vineri, 22 octombrie, ora 8.00, vaccinurile Comirnaty – Pfizer & BioNTech, Moderna, Vaxzevria – AstraZeneca şi Janssen de la Johnson&Johnson sunt disponibile populației, prin intermediul celor 49 fluxuri de vaccinare deschise în şase centre de vaccinare. Programul acestor centre de vaccinare va fi non stop.

▪ Sector 1: RomExpo (B-dul Mărășești 65-67) – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);
▪ Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);
▪ Sector3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);
▪ Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);
▪ Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);
▪ Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) – 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen).