Un nou medicament antiviral ar putea face COVID să dispară în doar 24 de ore

Un nou medicament antiviral ar putea elimina de tot infecția cu coronavirus din organism după doar 24 de ore.

07 dec. 2020, 22:56
Un nou medicament antiviral ar putea face COVID să dispară în doar 24 de ore
medicament antiviral

Un nou medicament antiviral ar putea face COVID să dispară în doar 24 de ore. Este vorba despre medicamentul Monulparivir. Studiul Institutului de ştiinţe bio-medicale al Universităţii americane din Georgia pe acest medicament sunt cu adevărat încurajatoare.

„Sunt primele teste eficiente cu un medicament administrabil oral care blochează rapid transmiterea lui SARS-CoV-2, așa că s-ar putea să fie revoluționar”, au spus cercetătorii într-un articol publicat de o prestigioasă revistă medicală.

Totuși, până în momentul de față, medicamentul a fost testat doar pe animale, mai concret pe dihori.

„Credem că dihorii sunt un model reprezentativ de transmitere, deoarece ei răspândesc cu ușurință SARS-CoV-2, dar cei mai mulți nu fac o boală gravă, ceea ce este similar cu transmiterea coronavirusului la adulții tineri”, a explicat unul dintre autorii studiului, potrivit Livemint.

Un alt medicament antiviral a ajutat la eliminarea mai rapidă a COVID din organism. A fost folosit la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara

De asemenea, un alt antiviral care elimină mai repede infecția cu coronavirus este Favipiravir.

Medicii timișoreni spun că acesta a fost utilizat, până acum, în tratamentul formelor severe de gripă, dar și împotriva unor virusuri foarte puternice, care pot declanșa infecții mortale. Potrivit medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, medicamentul ajută la eliminarea mai rapidă a virusului SARS-COV 2 din organism.

Potrivit unui comunicat de presă al unităţii medicale, medicamentul antiviral administrat de specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Timişoara a intrat în schema de tratament aprobată de Ministerul Sănătăţii în urmă cu două luni.

„Medicamentul se administrează pacienților cu o formă medie de infecție cu COVID 19, cu probele de inflamație modificate. Am observat că, la 24-48 de ore după ce am introdus acest tratament, inflamația pulmonară a scăzut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului și testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu câteva zile mai repede decât în mod obișnuit.”, a declarat dr. Maria Cerbu, medic primar boli infecțioase, Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.