Un nou model Dacia la orizont. Un Duster foarte popular în America de Sud e pregătit pentru piaţa europeană

Lansarea noului Dacia Duster înseamnă și o diversificare a gamei primului SUV din istoria companiei. Datorită cererii tot mai mari, Renault pregătește intrarea unui pick-up pe piața din Europa.

RomaniaTV.net
12 feb. 2018, 16:47
Un nou model Dacia la orizont. Un Duster foarte popular în America de Sud e pregătit pentru piaţa europeană

Gama Duster se diverisifică și, în curând, în România și nu numai, ar putea apărea Dacia Duster Oroch, după cum scrie playtech.ro. La cum arată primele detalii, e un pick-up dezvoltat pentru piaţa sud-americană şi construit în Brazilia care se vinde sub denumirea de Renault Duster Oroch.

Renault Duster Oroch este prima camionetă cu patru uşi din istoria mărcii auto franceze. Așa cum presa auto din Franța a tot speculat, este posibil ca Dacia să aducă Duster Oroch şi pe piaţa europeană. De altfel, un model Oroch a fost surprins pe străzile de la noi în această lună. Încă avea emblema Renault, doar că numărul era AG, roșu.

Renault Duster Oroch a prins extrem de bine pe piața sud-americană, pentru că mașina este exterm de accesibilă. Are un preț de pornire de aproximativ 16.000 de euro. Totodată, publicul sud-american este extrem de receptiv la pick-up-uri, drept dovadă sunt vânzările înregistrate.

Renault Duster Oroch s-a vândut în 2016 într-un număr de 28.598 de exemplare, toate pe piețele din America de Sud. „Este bun la toate, așa cum sunteți și voi”, este sloganul sub care se vinde Oroch în Argentina.

Principalele neajunsuri ale acestui model ar putea fi că nu dispune de tracțiunea integrală. Ca dimensiuni, posibilul model Dacia Duster Oroch ar putea veni fix cu dotările modelului Renault. Adică o benă cu un volum de 690 litri și o capacitate de 650 kg.

Modelul vândut sud-americanilor are un motor de 1597 cc, cu patru cilindri și o putere maximă de 118 CP. Renault Duster Oroch are un șasiu mai mare decât cel al SUV-ului Duster, cu un ampatament alungit la 2,82 metri și o lungime totală de 4,70 metri. Viteza maximă a lui Renault Duster Oroch este de 160 de km/h.

Dacia Duster este primul vehicul de teren al mărcii Dacia”(parte a Grupului Renault) și al șaselea model al gamei. Primul model a apărut în 2010 și, la puțin timp de la evenimentul de lansare la Salonul Auto de la Geneva, Dacia Duster a fost desemnat cel mai ieftin SUV din lume de către World Records Academy.