Un nou-născut din Thailanda a purtat o mască de protecţie imediat după naştere, în urma restricţiilor impuse de Guvern FOTO

Un bebeluş abia născut în spitalul din Bangkok, a purtat un scut de protecţia anti coronavirus, deoarece Thailanda a introdus masca de protecţie obligatori pentru cetăţeni. 

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 10:00
Un nou-născut din Thailanda a purtat o mască de protecţie imediat după naştere, în urma restricţiilor impuse de Guvern  FOTO

Noul-născut a apărut pe lume în plină criză mondială, iar acest lucru a condus la o protecţie şi mai mare. Bebeluşul a purtat un cut de protecţie împotriva coronavirusului, însă fiind atât de mic, masca a fost cât jumătate din el. Acesta era înfășurat în haine pentru bebeluși, doar cu fața descoperit, care era protejată de o mască mare. 

Bebeluşul s-a născut într-un moment în care Guvernul thailandez a luat măsuri grave legate de protecţie de coronavirus. Acesta a spus că oamenii trebuie să se adapteze pentru a supraviețui.

Citeşte şi: Managerul Spitalului Universitar cere intervenţia armatei

Guvernul thailandez a decretat marţi starea de urgenţă, care va rămâne în vigoare cel puţin până în data de 30 aprilie, în contextul în care această ţară asiatică încearcă să oprească răspândirea noului coronavirus.

Una dintre măsurile adoptate în cadrul decretului prin care a fost adoptată starea de urgenţă stipulează că „panicarzii sunt avertizaţi să nu răspândească ştiri false sau zvonuri despre pandemia de COVID-19 prin niciunul dintre canalele media”, a precizat Departamentul de Relaţii Publice al Guvernului thailandez într-un alt mesaj publicat marţi pe Twitter.

Persoanele care încalcă aceste dispoziţii vor fi urmărite penal în virtutea legilor aferente infracţionalităţii online, care îi pedepsesc pe internauţii care introduc informaţii false în sistemele computerizate. Aceste legi prevăd pedepse de până la cinci ani de închisoare sau amenzi de până la 100.000 de bahţi (3.055 de dolari).

Thailanda a raportat marţi 127 de cazuri noi de contaminare cu noul coronavirus, iar bilanţul a ajuns în această ţară la 1.651 de cazuri confirmate şi 10 decese.


loading...