Un nou proces pentru Fulgy în scandalul drogurilor. Cerere neaşteptată în instanţă

Fulgy de la Clejani a solicitat instanței să renunțe la obligația de a urma un tratament de specialitate după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru că a tâlhărit un jurnalist.

09 aug. 2022, 08:15
Un nou proces pentru Fulgy în scandalul drogurilor. Cerere neaşteptată în instanţă
Un nou proces pentru Fulgy în scandalul drogurilor

Un nou proces pentru Fulgy în scandalul drogurilor. Pe lângă condamnare, tânărul a fost obligat de instanță să se interneze într-o instituţie specializată pentru a scăpa de dependenţa de droguri. Acum, acesta solicită ca ca instanța să anuleze hotărârea, scrie SpyNews. Conform legii, încetarea obligării la tratament medical se poate dispune abia după efectuarea unei expertize medico-legale cu privire la starea de sănătate a persoanei faţă de care este luată măsura de siguranţă, iar magistrații vor lua o decizie doar după recomandarea medicilor: „După primirea raportului de expertiză medico-legală şi a concluziilor medicului de specialitate, instanţa, în şedinţă publică, ascultă concluziile procurorului, ale persoanei faţă de care este luată măsura de siguranţă şi ale avocatului acesteia, precum şi ale expertului şi medicului desemnat de aceasta, atunci când consideră necesar, şi dispune fie încetarea măsurii obligării la tratament medical, fie internarea medicală”.

Fulgy, declarat pericol public. Judecătorii i-au impus un tratament medical de urgenţă

Fulgy a fost obligat să urmeze un tratament de specialitate: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti de luare a măsurii de siguranţă de obligare provizorie la tratament medical a inculpatului MANOLE DAN CONSTANTIN FULGERAŞ, propunere formulată prin rechizitoriul nr. 6686/P/2021 din 22.09.2021 înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti sub nr. 21488/301/2021. Dispune obligarea provizorie a inculpatului MANOLE DAN CONSTANTIN FULGERAŞ la tratamentul medical prescris de un medic de specialitate până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. (…) Dacă suspectul sau inculpatul încalcă cu rea-credinţă măsura obligării provizorii la tratament medical, judecătorul (…) dispune (…) internarea medicală provizorie a suspectului sau inculpatului”.

Fulgy, manevră radicală. Pe calea cea bună cu un business nou. „Mi-am schimbat stilul de viață foarte tare”

Pe lângă condamnare, mezinul Clejanilor este obligat să plătească și daune materiale, la care se adaugă și cheltuieli de judecată.