„Eu sunt Alexandra!” Un nou protest în Botoșani, după ce tânăra a murit în mâinile celor care trebuiau să o salveze. Zeci de mașini s-au oprit la cimitirul în care tânăra mamă a fost înmormântată

O coloană de mașini s-a oprit, azi, la cimitirul în care Alexandra, tânăra mamă din Botoșani care și-a pierdut viața, a fost înmormântată.

23 aug. 2023, 21:58
„Eu sunt Alexandra!” Un nou protest în Botoșani, după ce tânăra a murit în mâinile celor care trebuiau să o salveze. Zeci de mașini s-au oprit la cimitirul în care tânăra mamă a fost înmormântată
Un nou protest în Botoșani, după ce Alexandra a murit pe patul de spital

În urmă cu doar câteva ore, la cimitirul în care a fost înmormântată Alexandra Ivanov, zeci de persoane și-au oprit mașinile, în semn de protest față de tragedia de la Maternitatea Botoșani. Coloana de mașini s-a oprit pentru câteva minute, după care s-a pus din nou în mișcare.

Poliția a restricționat circulația pentru ca mașinile participante la protestsă poată circula pe ambele benzi de mers. Protestatarii au fluturat steagul României. Mulți dintre aceștia sunt tineri revoltați de ceea ce s-a întâmplat. S-au urcat pe geamurile mașinilor pentru a filma ceea ce se întâmplă.

Citește și: Lacrimi de durere în fața Maternității din Botoșani, după moartea tinerei în vârstă de 25 de ani: „Și eu sunt Alexandra!”

Coloana de mașini a pornit apoi spre Maternitatea Botoșani, unde a avut loc un protest pietonal, potrivit botosaneanul.ro.

Miercuri după-amiază, Colegiul Medicilor din România a anunțat că instituția s-a autosesizat și face anchete disciplinare cu privire la medicii implicați în cazul de la Maternitatea ”Mavromati” din Botoşani. Anunțul a fost făcut după ce, anterior, ministrul Sănătăți, Alexandru Rafila, declarase că, în acest caz, ministerul a trimis sesizări mai multor instituții, inclusiv Colegiului Medicilor Botoșani.

„Colegiul Medicilor din România, prin colegiile teritoriale din Botoşani şi Gorj, s-a autosesizat atât în cazul decesului de la Botoşani, cât şi în situaţia de la Târgu Jiu, şi a declanşat din oficiu o anchetă disciplinară, pentru a cerceta profesional şi deontologic medicii implicaţi. 

Sistemul medical din România, prin toate componentele lui, de la medici la autorităţi şi factori de decizie, instituţii, organizaţii, necesită o reformă profundă, astfel încât riscul de apariţie a situaţiilor despre care discutăm astăzi să fie diminuat. Anchetele care se află acum în desfăşurare pot să aducă şi vor aduce clarificări cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Esenţial este ca aceste concluzii ale anchetelor să conducă la îmbunătăţirea cadrului legal şi de funcţionare a sistemului medical, iar astfel de cazuri să nu se mai repete. Trebuie creat un mecanism eficient, cu rol de prevenire şi de protejare a celor implicaţi, pacienţi şi medici, deopotrivă”, transmite, printr-un anunţ postat pe Facebook, miercuri după-amiază, Colegiul Medicilor din România.

Citește și: Ea este Alexandra, gravida de 25 de ani care a murit într-un spital din Botoșani. „Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră”

Destinul Alexandrei a fost frânt vineri, după ce a murit la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean „Mavromati”, din Botoșani. Era însărcinată în luna a treia, iar la un moment dat a început să se simtă rău, iar soțul său a decis să o ducă la spital, unde din păcate, a murit, în urma unui avort spontan.