Un nou protest în Capitală, sâmbătă: 3.000 de părinţi şi copii în Piaţa Victoriei. Lanţ uman, la Parlament UPDATE

Publicat: Vineri, 03 Februarie 2017 19:39 // Actualizat: Sâmbătă, 04 Februarie 2017 14:00 // Sursa: romaniatv.net

Un nou protest faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale are loc şi sâmbătă (4 februarie 2017), în Piaţa Victoriei din Capitală, de data aceasta participând aproape 3.000 de părinţi cu copii. Potrivit paginii de Facebook care promovează evenimentul, participanţii ar urma să formeze şi un lanţ uman în jurul Parlamentului, la care să se alăture şi copiii. 

UPDATE ora 14.00

Aproximativ două sute de copii şi părinţi protestează, sâmbătă la prânz, în Piaţa Sfatului din Braşov, faţă de Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. Pe unul dintre cărucioare a fost lipit mesajul: "Mama lui Dragnea, îl lăsaţi pe Liviu afară?" – "Nu, copii, că vă fură viitorul".

"Mic dar #REZIST", "Hai-hui la drum, să-i facem scrum", "Mergeţi prin şcoli, nu prin închisori", "Suntem nepoţii golanilor din '87 şi '89", "Mă antrenez de pe acum pentru normalitate", "Ne cumpăraţi bunicii, dar noi nu suntem de vânzare" sau "Copii, Guvernul se joacă cu viitorul nostru" sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele purtate de copiii braşovenilor, scrie Mediafax. 

O femeie cu un copil în cărucior a venit cu o pancartă originală sub forma unui dialog: "Mama lui Dragnea, îl lăsaţi pe Liviu afară? – Nu, copii, că vă fură viitorul. – Bine, dar îl rugaţi să-şi retragă ordonanţa?".

UPDATE ora 12.10

Aproape 3.000 de părinţi şi copii sunt prezenţi la protest sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală. Atât părinții, cât și copiii poartă pancarte pe care se pot citi mesaje precum "Plușurile stau în casă, dar azi chiar și lor le pasă. Retrageți ordonanța!", "Vrem abrogare, nu altă întrebare", "Vrem un viitor mai bun", "Rezist. Altă întrebare", "Rezistăm pentru copiii noștri", "Eu la școală, voi la pușcărie".

UPDATE ora 11.30

Câteva sute de părinți cu copii sunt prezenți sâmbătă dimineață în fața Guvernului pentru a demonstra împotriva deciziei Executivului privind modificarea Codurilor penale.

Atât părinții, cât și copii poartă steaguri și stegulețe tricolore și pancarte pe care se pot citi lozinci precum "Lăsați-mă, vă rog, să trăiesc în țara mea", "Sunt mic, dar rezist", "Cățeluș cu părul creț fură rața din coteț", "România este țara mea! Dragnea, nu o fura".

Potrivit liderului organizației "Da' De Ce", Raluca Bem Neamu, evenimentul din Piața Victoriei a fost lansat pe Facebook de către Grupul Corupția Ucide, iar organizația menționată a profitat de această ocazie pentru a aduce materiale pe care să le ofere copiilor, prin care să le explice celor mici ce se întâmplă în aceste zile și de ce ies atât de mulți oameni în stradă.

"Le explicăm că suntem într-un moment de cumpănă și cei care se află la putere vor să inițieze niște legi și ordonanțe de urgență care sunt în dezavantajul populației, prin care cei care sunt corupți fie ies de la închisoare, fie pe viitor nu vor mai fi în această postură", a declarat liderul organizației "Da' De Ce", conform Agerpres. 

 

"Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii.
Sâmbătă, așa cum ne-ați propus, hai să luăm copiii de mână, în brațe, în cărucioare, pe umeri și să facem cel mai pașnic și colorat protest!

Ne vedem in Piata Victoriei incepand cu ora 11:00, iar la ora 14:00 plecam in mars catre Parlament in mars catre Parlament. 
Cand ajungem la Parlament, facem lant uman in jurul Parlamentului.

Inainte sa plecam in mars, sau după ce ajungem la parlament îi putem lăsa în grija bunicilor. Noi rămânem în stradă sa le apărăm viitorul!
În fapt, România nu e a noastră, e a lor.

(PS - Se aude că șpaga e o bomboană de copil)", se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Protestele au continuat în toată ţara şi vineri: Mii de manifestanţi s-au adunat în faţa Guvernului VIDEO 

Mii de persoane au protestat protestează, vineri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, dar şi în marile oraşe, faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale. Proteste se anunţă şi la sfârşit de săptămână, după ce în ultimele trei zile, în București și zeci de orașe din țară, sute de mii de oameni au ieșit în stradă. Detalii, aici. 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 feb 16:48
Răspunde | Votează email 0 email
Johannis, demisia ! Ajunge !
Johannis, cel care instiga (impotriva statului si pentru caderea Guvernului; si nu e prima data !), cel care dezbina si nu cel care uneste, cel care dezinformeaza, fiind cu dubla masura (la masuri similare ale ministrului Pruna si ale lui Grindeanu), cel ce nu e mediator (conform Costitutiei), ci partinitor si implicat numai intr-o parte a spectrului politic, cel care minte, cel care ascunde si este "ascuns" de Justitie pe motiv de imunitate (nu poate fi condamnat in mandat, dar cercetarea poate incepe). Daca ar fi plangeri penale, infractiunile pot duce peste 20-30 de ani. Declaratiile sale coincid cu masurile Justitiei, masuri care se dovedesc in numar mare nefondate ! Justitie la comanda politica ! Nenumaratele actiuni fara discesnamant ar putea fi explicate nu medical, ci prin apartenenta la grupul infractional international al lui Soros !
Numele lui Iohannis apărea, încă din luna iunie 2015, pe lista oficială a membrilor Consiliului ECFR, din care fac parte mai multe personalități internaționale, foști premieri și foști președinți de stat, comisari europeni, ambasadori și miniștri de externe.
Klaus Iohannis e însă SINGURUL șef de stat în funcție din această listă (mai precis, care a fost in functie 1 an si jumatate), el acceptând funcția de membru în consiliul ECFR după ce a devenit președintele României. Și asta deși Constituția prevede că „în timpul mandatului, Președintele României (...) nu poate îndeplini nici o altă funcție publică sau privată” (art. 84, alin.1), dar și că „președintele exercită funcția de mediere (...) între stat și societate” (art. 80, alin.2).
După ce subiectul a luat amploare, iar la ANI a fost depusă o plângere prin care se solicită verificarea incompatibilității sale, Klaus Iohannis, întrebat fiind de reporterul România TV dacă este sau nu membru în Consiliul ECFR, a dat un răspuns surprinzător: „Nu sunt și nu este nicio incompatibilitate. Într-adevăr,
04 feb 13:20
Răspunde | Votează email 0 email
cetatean
VOR SZOCOLATA!? SUNT PROIECTE LA CARE POT SA SE PREZINTE VOLUNTAR!
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H