Un nou război este pe cale să erupă! Bombardamentele pot începe din această noapte

Rusia are problele ei legate de "operaţiunea specială" din Ucraina, dar este alarmata de posibilitatea unui nou atac al Turciei in Siria.

03 iun. 2022, 19:19
Un nou război este pe cale să erupă! Bombardamentele pot începe din această noapte

Turcia nu va aştepta ”permisiunea” Statlor Unite să lanseze un nou război în Siria, tună duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit presei turce, relatează AFP.

”Ce vom face dacă Statele Unite nu-şi fac partea în lupta împotriva terorismului? Ne vom descurca singuri”, a subliniat el, răspunzând astfel unui avertisment al Washingtonului. ”Nu putem lupta împotriva terorismului aşteptând vreo permisiune”, a declarat şeful statului turc, unui grup de jurnalişti, la întoarcerea din Azerbaidjan.

Oficiali ruşi, citat de Interfax, a spus că un atac al Ankarei în Siria ar reprezenta o încălcare directă a suveranității și integrității teritoriale a Siriei și ar provoca o intensificare a tensiunilor, scrie Reuters.

Analiza care dă peste cap planurile occidentului. Rusia câştigă războiul economic, iar Putin nu-şi va retrage trupele din Ucraina

Forțele Democrate Siriene (FDS), susținute de americani, au transmis joi că o nouă ofensivă a Turciei în nordul Siriei ar provoca o criză umanitară și ar submina campania sa militară împotriva militanților ISIS.

Comandantul FDS a cerut tuturor părților să „prevină orice nouă tragedie și să sprijine [eforturile de] detensionare”, avertizând că un nou asalt asupra Siriei ar duce la și mai multe strămutări într-un conflict care durează de 11 ani.

Rusia anunţă că a oprit afluxul de ”mercenari” străini în Ucraina

Rusia anunţă joi că a oprit un aflux de ”mercenari” străini care vor să lupte alături de armata Kievului în Ucraina, după ce le-a provocat ”pierderi grele” în ultmele săptămâni, relatează AFP.

Miliardarii lumii îşi cumpără buncăre de sute de milioane de dolari. Piaţa a crescut cu peste 500% de la începutul războiului din Ucraina GALERIE FOTO

”De la începutul lui mai, afluxul de mercenari străini în Ucraina care vor să ia parte la ostilităţi împotriva armatei ruse a secat, ca să zic aşa”, declară un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov.

Konaşenkov susţine că numărul combatanţilor străini prezenţi în Ucraina a fost ”aproape înjumătăţit” – de la  6600 la 3500 -, iar un ”mare număr” al acestora ”preferă să plece din Ucraina cât mai repede posibil”.

”Sute de mercenari străini din Ucraina au fost eliminaţi cu arme de înaltă precizie, cu rază lungă de acţiune, imediat după ce au venit acolo unde urmau să fie antrenaţi suplimentar”, dă asigurări Igor Konaşenkov.

Însă majoritatea acestor combatanţi ”a fost eliminată în zone de război, din cauza nivelului lor slab de antrenament şi a lipsei lor de experienţă”, a subliniat el.

AFP scrie că nu a putut verifica imediat în mod independent aceste afirmaţii. De la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie, mii de voluntari străini, în principal europeni, s-au dus în această ţară, pentru a ajuta forţele ucranene să respingă atacul rus.