Un nou scandal la Vocea României. O fostă concurentă acuză emisiunea de cenzură, după ce Irina Rimes a dat din nou cu bâta în baltă: „Toată lumea a început să râdă, dar au tăiat filmarea”

Xenia Costinar, fostă concurentă la Vocea României, rupe tăcerea despre emisiunea de la PRO TV. Cântăreața aduce acuzații de cenzură asupra emisiunii.

24 oct. 2023, 12:59
Un nou scandal la Vocea României. O fostă concurentă acuză emisiunea de cenzură, după ce Irina Rimes a dat din nou cu bâta în baltă: „Toată lumea a început să râdă, dar au tăiat filmarea”
Se anunță un nou scandal de proporții la Vocea României

Xenia Costinar povestește  care a fost experiența sa la Vocea României, unde se pare că, în ultimul timp, nu „doar vocea contează”. Cântăreața a fost sunată de echipa de casting a emisiunii și a refuzat invitația, dar insistențele nu s-au oprit, până când nu a acceptat.

„Bună, am zis că vreau să vă împărtășesc și eu experiența mea la Vocea României și să știți adevărul. Vreau să fac publică această informație pentru că nu mi se pare corect ceea ce s-a întâmplat și ce au decis ei să dea la televizor.

În primul rând, să nu credeți niciodată ceea ce vedeți la televizor. Vor scoate din context și vor face astfel încât să apari într-o lumină proastă, dacă e vorba de chestia asta. Absolut totul este regizat”, spune Zenia, pe contul său de Tik Tok.

@xeniacostinarofficial Ramaneti la final sa vedeti ce prostie scoate pe gura Irina Rimes … #fyp ♬ original sound – Xenia Costinar

Citește și: Irina Rimes, demolată după conflictul cu Theo Rose: „E greu să ignor mesajele cu ‘moldoveancă’, ‘scârbă’, ‘proastă’. Am spus că e una dintre cele mai bune voci pe care le-am auzit”

Timp de cinci ani, cântăreața a fost agasată cu apeluri din partea echipei de casting. I s-a cerut chiar să vină cu studenții săi, dar a refuzat. Până la urmă, anul acesta, a cedat și a acceptat, dar ulterior a regretat decizia.

„Totul începe de acum 5 ani de când primesc un telefon și îmi spun că sunt de la Vocea României și ar vrea foarte, foarte mult să particip la concurs. Eu i-au refuzat frumos, spunându-le că nu am timp, că eu, la rândul meu, antrenez, sunt vocal coach și că nu vreau să vin la concurs, nu mi se pare că mi se potrivește. Ei mi-au spus: ‘Nu este problemă, trimiteți-ne studenții dumneavoastră să vină la Vocea României’.

Le-am spus studenților mei, nu au fost prea interesați, în fine. Au continuat să mă sune, în fiecare an de atunci, timp de 5 ani, să vin să particip la Vocea României pentru că ei mă văd super-departe, că am șansa să câștig acest concurs. I-am refuzat până anul acesta”, continuă Xenia.

I-au fost cerute cinci piese, dar ea a vrut să vină doar cu una. Pentru că a terminat canto clasic, a ales o piesă în acest registru. Producătorii i-au sugerat ca aceea să fie și melodia cu care va veni în emisiune.

„Cred că și-au angajat o „vânzătoare” nouă sau ceva, care era super-bine pregătită pe vânzări. În fine, îmi spune că producătorii chiar mă vor, eu o să ajung până în finală, că totul este pregătit, că mă duc direct înainte de etapa de audițiile pe nevăzute.

Vin și cânt, încep cu piesa pe care voiam eu să o cânt. Nici măcar nu m-au ascultat, erau plictisiți, mi-au zis: ‘Hai să cânți altceva’, oricum nu m-au prea băgat în seamă, iar apoi au văzut piesa de operă în repertoriu și au zis să o cânt pe aceea. Am început să cânt și au zis: ‘Da, asta rămâne, asta o să cânți tu, muzică clasică pentru că ești mai specială. Vei întoarce câteva scaune și vei trece în etapa următoare’”, mărturisește Xenia Costinar.

Xenia a avut îndoieli, fiind conștientă că o astfel de piesă nu e potrivită pentru Vocea României, dar producătorii au insistat. La câteva săptămâni după, a urmat și etapa televizată. Atunci când a urcat pe scenă, a avut parte de o surpriză neplăcută.

„Vreau să vă spun că ne-au trezit de la 7 dimineața și ne-au ținut în picioare să filmăm tot felul de reclame pentru ei și noi aveam de cântat undeva după-masa. Ne-au machiat și coafat astfel încât, sincer, nimeni nu m-ar fi recunoscut, foarte prost.

Am stat nemâncată, în picioare, obosită, având în vedere că pentru astfel de piese, pentru muzică clasică, pentru operă, ai nevoie de anumiți parametri, să ai o pregătire înainte, nu să vină fetele de la păr să-ți dea cu fixativ în față și în gură și să aibă o atitudine foarte urâtă față de toți concurenții”, mai spune fosta concurentă.

Pe scenă, mare i-a fost mirarea când nicinu jurat nu s-a întors pentru a vedea cine cântă. La final, Smiley i-a spus că este peste priceperea sa acest gen de muzică, că nu are cunoștințele necesare și nu poate antrena astfel de voci. Tudor Chirilă a subliniat că Vocea României nu e cel mai bun loc pentru a veni cu o piesă de acest gen. Cea care a scos-o din minți pe Xenia a fost Irina Rimes, în jurul căreia, recent, s-a creat o adevărată tevatură, după ce a făcut-o pe Theo Rose să plângă.

Citește și: Scandalul cu lacrimi de la Vocea României continuă pe internet. Mesajul neașteptat lăsat de Irina Rimes pe contul lui Theo Rose

„Se vede că ai avut emoții. Nu ți-a ieșit acel tremolo în voce”, i-a spus Irina Rimes concurentei.

Xenia a fost șocată că antrenoarea de la PRO TV nu știe diferența dintre vibrato și tremolo. Concurenta pregătește la rândul ei, de ani buni, tineri talentați. Știe muzică și nu i-a venit să creadă că Irina Rimes a greșit procedura. A așteptat să vadă momentul la televizor, dar acesta nu a mai fost difuzat.

„Toată lumea a început să râdă de ea, era șocată. Gândiți-vă că această parte s-a tăiat, nu s-a dat la televizor. Cum să se facă de râs marea Irina Rimes, Rimeș, cum o cheamă. Deci gândiți-vă că această greșală, pe care a făcut-o ea, este ca și cum un matematician nu ar ști cât e 2+2, ceva în genul.

Ca să vă gândiți la ce nivel este juriul și cine îmi dă mie indicații. Băieții au tăiat absolut tot astfel încât lumea să nu înțeleagă contextele și ce s-a întâmplat acolo”, spune fosta concurentă de la Vocea României.

După această experiență care i-a lăsat un gust amar, Xenia a rămas cu o singură întrebare – de ce a fist chemată?

„Întrebarea este în felul următor: de ce ai insista la cineva 5 ani să vină la concurs, tu să-i alegi o piesă care să știi că nu merge mai departe în concurs, nu se pretează, ca apoi să-i spui că nu merge mai departe din cauza piesei, că nu se pretează? Ce rost are”, a conchis artista.