Un nou SCANDAL legat de numele lui Brâncuşi. Panourile cu OPERELE sculptorului sunt GREŞITE VIDEO

Numele sculptorului Constantin Brâncuşi este târât într-un nou scandal. Informaţiile în engleză de pe panourile operelor sale din Târgu Jiu sunt greşite sau conţin expresii de neînţeles, şi asta de 12 ani, informează România TV.

17 apr. 2015, 10:54
Un nou SCANDAL legat de numele lui Brâncuşi. Panourile cu OPERELE sculptorului sunt GREŞITE VIDEO

Profesorii de limba engleză care au analizat acest text susţin că nu ar merita mai mult de nota şapte. De exemplu, primul ministru Gheorghe Tătărăscu a fost tradus premier, deşi varianta corectă era „prime minister”. Şi nu este singura greşeală. Pe alte panouri, lipsesc cuvinte.

„Eu vin foarte des în acest parc, dar nu înţeleg mai nimic. Sunt cuvinte lipsă. La puţina engleză pe care o cunosc eu lipsesc o grămadă de cuvinte”, a spus un bărbat.

Citeşte şi Operele lui Constantin Brâncuşi vor fi spălate, din nou, cu jet puternic de apă

Autorităţile susţin însă că vor schimba cât de curând panourile care de 12 ani sunt greşite.

Vom îmbunătăţi semnalizarea ansamblului de la Târgu Jiu, ştim de greşelile de pe panouri, dar ele au fost realizate printr-un program al Băncii Mondiale în 2003. Cei care au sesizat sunt cu adevărat specialişti în limba engleză„, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Nu este singurul scandal legat de operele lui Constantin Brâncuşi. Anul trecut, au mai apărut neînţelegeri când autorităţile au decis să spele sculpturile cu jet de apă sub presiune.

Citeşte şi Sculpturile lui Constantin Brâncuşi vor intra în patrimoniul UNESCO