Un nou scandal monstru în trustul Ringier: şeful de la GSP, dat afară de patronii din Elveţia. Urmează debarcarea lui Cătălin Tolontan? VIDEO

Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor şi unul dintre cei mai experimentați oameni din presa de sport, cu peste 26 de ani petrecuți la vârful celor mai bune redacții din țară, a fost dat afară de patronii elveţieni ai trustului Ringier. Surse apropiate GSP susţin că la mijloc ar fi fost o negociere dubioasă cu o mare casă de pariuri privind anumite contracte de publicitate.

03 oct. 2023, 12:51
Un nou scandal monstru în trustul Ringier: şeful de la GSP, dat afară de patronii din Elveţia. Urmează debarcarea lui Cătălin Tolontan? VIDEO
Un nou scandal monstru în trustul Ringier: şeful de la GSP, dat afară de patronii din Elveţia. Urmează debarcarea lui Cătălin Tolontan?

Un nou scandal monstru în trustul Ringier: şeful de la GSP, dat afară de patronii din Elveţia. Anunţul a fost făcut chiar de Cătălin Tolontan, director editorial Ringier România (GSP şi Libertatea).

„Redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Țepelin, a părăsit astăzi redacția după o decizie a patronilor elvețieni ai Ringier. Aici este momentul în care jurnaliștii de la GSP și Libertatea își iau la revedere de la liderul lor”, a scris Cătălin Tolontan pe pagina sa de Facebook, alături de un video în care jurnalistul părăsea redacţia GSP.

Citeşte şi: Dezvăluiri! Cătălin Tolontan, investigat de departamentul de Corporate Affairs al Ringier Elveţia pentru implicarea în sinuciderea Iuliei Marin! Ancheta internă îl vizează pe coordonatorul editorial al tabloidului Libertatea şi întregul departament HR al Ringier România!

Surse apropiate GSP susţin că la mijloc ar fi fost mai multe contracte cu anumite case de pariuri, care ar fi cerut şi control editorial, lucru cu care Cătălin Ţepelin n-ar fi fost de acord. Se mai vehiculează şi ideea că redactorul-şef ar fi depăşit atribuţiile la negocieri, iar casa de pariuri respectivă l-ar fi reclamat direct patronilor din Elveţia.

Citeşte şi: Orice pentru bani! Decăderea totală a tabloidului Libertatea! Tolontan și “apostolii” au ajuns complet nefrecventabili! Le promit cititorilor aragaze și mașini de tocat carne ca să le citească articolele! Concursul imposibil cu care își păcălesc cititorii! Singurul site din România care a coborât la nivelul acesta!

Cătălin Țepelin a cochetat cu jurnalismul încă din timpul liceului, apoi și-a făcut „încălzirea” în radio, după care s-a transferat definitiv în presa scrisă. Mai întâi la ProSport, ziarul-vedetă al acelor vremuri, iar din 2003 la Gazetă, brandul retransformat rapid în lider absolut, alături de echipa condusă pe atunci de tandemul Tolontan – Ioanițoaia. A fost 7 ani reporter de teren, alți 7 ani șef al departamentului Fotbal și încă 7 ani Digital Manager. Din 2018 este redactorul șef al Gazetei Sporturilor, poziție din care coordonează redacția GSP atât editorial, cât și la nivel de strategie, dezvoltare și proiecte speciale, se arată pe pagina GSP.

Urmează debarcarea lui Cărălin Tolontan?

Horia Ivanovici, directorul Fanatik, spune că plecarea lui Cătălin Ţepelin ar putea fi doar o primă piesă din puzzle şi este posibil ca şi jurnalistul Cătălin Tolontan să părăsească redacţia: „Lumea nu ştie, dar este o presiune mare. Pe care o ducem cu zâmbetul pe buze, că asta e meseria noastră! Să nu fie o reacţie în lanţ, să ne trezim că pleacă şi Cătălin Tolontan.  Eu doar atât îmi permit să spun şi nu este doar o speculaţie: să nu fie doar prima mişcare de plăci foarte puternică a unui seism care va avea multe replici, unele poate şi mai devastatoare, cum ar fi şi plecarea lui Tolontan de la Libertatea”.

„Un singur lucru vreau să mai spun. Am rugăminte mare la Cătălin Ţepelin, îi cunosc familia, ştiu tot,  să fie tare! (a izbucnit în lacrimi) S-o ducă şi să fie tare. Nu vreau să se întâmple cu el ce s-a întâmplat cu altcineva. Vreau să fie tare. Nu vreau să fac niciun fel de legătură, dar poate este doar o coincidenţă. Acesta nu este ultimul lucru”, a spus şi Andrei Vochin, fost jurnalist la GSP.