Un nou semn de circulație care îi încurcă pe șoferi. Ce reprezintă și ce amenzi riscă cei care nu-l respectă

Progresul tehnologic și eforturile globale de a ține sub control schimbările climatice au dus inevitabil și la apariția unor noi semne de circulație.

22 iul. 2023, 15:34
Un nou semn de circulație care îi încurcă pe șoferi. Ce reprezintă și ce amenzi riscă cei care nu-l respectă

Șoferii care circulă pe drumurile din alte țări trebuie să fie foarte atenți, pentru că este posibil să întâlnească indicatoare de circulație noi, iar nerecunoașterea și nerespectarea acestora pot atrage amenzi destul de piperate.

De exemplu, cei care circulă pe drumurile din Germania trebuie să fie atenți la semnul alb-negru cu o mașină tăiată în jumătate. Deși se poate vedea de peste 3 ani, semnul acesta încă este necunoscut pentru o mulțime de șoferi, potrivit Gandul.

Cum îţi dai seama că un pepene este copt. Trucuri dezvăluite de vânzătorii din Obor
Acest semn va putea fi văzut, cu precădere, atunci când cauți un loc de parcare. Însă, sub nicio formă nu parca în acea zonă. Semnul reprezintă loc de parcare pentru vehiculele de tip car-sharing.

Parcare carsharing

Pe portalul carsharing.de se spune: ”Semnul CarSharing este folosit ca semn suplimentar la semnul de circulație „Parken” (314 sau 315) pentru a marca locurile de parcare CarSharing. Spațiile de parcare generale de car-sharing din spațiile publice, unde fiecare vehicul de car-sharing poate fi parcat, pot fi identificate cu această combinație de indicatoare” .

Conform Legii privind circulația rutieră, astfel de vehicule pot fi parcate chiar în zona interzisă de parcare, dacă semnul alb-negru cu o mașină tăiată în jumătate și patru oameni este atașat ca semn suplimentar, arată Ziarulromanesc.de.

Amenzi pentru nerespectarea semnului de circulație

Dacă vei parca mașina într-una dintre zonele unde vei vedea acest semn de circulați, poți primi amendă de 55 de euro. De asemenea, mașina ta poate fi remorcată ceea ce înseamnă costuri foarte mari.

Citește și: VIDEO Avion prăbuşit peste o clădire din cauza furtunii: 5 morţi şi cel puţin 7 răniţi