Un nou tip de VOUCHERE pentru bugetari. Cine primeşte 150 de lei pe card

Cardurile de cultură vor avea o valoare cumulată de 150 de lei și vor putea fi acordate de către angajatori pentru participarea la evenimente culturale sau vizitarea muzeelor.

RomaniaTV.net
25 apr. 2019, 11:12
Un nou tip de VOUCHERE pentru bugetari. Cine primeşte 150 de lei pe card

Acordarea tichetelor culturale este reglementată de Legea 165/2018. „Posibilitatea acordării de tichete culturale răspunde unei nevoi reale a companiilor care caută instrumente şi soluţii creative pentru recrutarea, motivarea şi retenţia pe termen lung a angajaţilor. Angajatorii au, începând de astăzi, un alt mijloc eficient pentru atragerea şi păstrarea de noi talente. Pentru industriile creative şi tech, unde lucrează persoane tinere, dinamice, consumatori alerţi de cultură şi evenimente culturale, disponibilitatea cardului cultural ar trebui să fie o veste bună”, a declarat Elena Pap, director general Up România pentru DC News.

PRIME DE PAŞTE. Ce angajaţi vor primi 150-200 de lei pe card în zilele următoare. Cine primeşte mai multe ZILE LIBERE şi un city break

Up România va pune la dispoziţia utilizatorilor carduri şi tichete Up Cultură. Valoarea minimă a unui tichet cultural este de 10 lei, iar valoarea maximă este de 50 de lei. Dacă sunt acordate lunar, valoarea acestora nu poate depăşi 150 de lei pentru un angajat. În cazul în care cardurile sau tichetele culturale sunt acordate pentru un eveniment, valoarea maximă lunară nu poate depăşi 300 de lei. Tichetele culturale se încadrează în categoria cheltuielilor sociale şi sunt deductibile la calculul impozitului de profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile angajaţilor. La acordarea a 150 de lei în tichete culturale, angajatorul are un avantaj fiscal de 86 de lei per angajat, faşă de aceeaşi sumă acordată în bani.


loading...