Un nou uragan, Kirk, se formează în mijlocul Oceanului Atlantic

Un nou uragan, Kirk, cel de al cincilea din acest sezon, s-a format în Oceanul Atlantic, a anunţat joi Centrul american pentru supravegherea uraganelor (NHC) cu sediul la Miami, în Florida (sud-est), relatează AFP.

RomaniaTV.net
30 aug. 2012, 18:51
Un nou uragan, Kirk, se formează în mijlocul Oceanului Atlantic

La ora 15.00 GMT (18.00, ora României), Kirk se afla la aproximativ 1.864 de kilometri de coastele Floridei, la jumătatea drumului dintre America de Nord şi Africa de Vest, deplasându-se către nord cu rafale susţinute care atingeau până la 120 de kilometri pe oră, potrivit unor expeţi americani.

NHC a precizat că uraganul, de categoria 1, urmează să se intensifice în următoarele 48 de ore. El nu ameninţa uscatul şi nicio alertă nu a fost declanşată până în prezent.

Kirk este al cincilea uragan din sezonul 2012.

Miercuri, uraganul Isaac – care a afectat Golful Mexic şi mai ales statul Louisiana (sud), marcat în continuare de amintirea uraganului Katrina, în urmă cu şapte ani – s-a transformat într-o furtună tropicală, după ce a pierdut din intensitate.

Rafalele sale de vânt atingeau, joi la prânz, 65 de kilometri pe oră, în urma unor intensificări de până la 130 de kilometri pe oră, înregistrate marţi şi miercuri. Principalul pericol, în prezent, este reprezentat de volumul important de precipitaţii.

Creşteri ale nivelului apelor au afectat mai multe zone din Louisiana, însă Isaac nu a rupt digurile construite în urma ravagiilor cauzate în 2005 de către uraganul Katrina în zona oraşului New Orleans. Totodată, aproape 680.000 de persoane din Louisiana sunt, în continuare, private de curent electric.