Viscolul și ninsorile au revenit în mai multe zone din țară! Prognoza meteo actualizată pentru ianuarie și februarie 2024

Drumarii au intervenit în Botoșani și Bihor. Situația cea mai grea este în Botoșani unde zeci de șoferi au cerut ajutorul autorităților după ce au rămas blocați cu mașinile pe drumurile înzăpezite. Șoferii sunt sfătuiți să nu plece la drum daca nu au mașinile echipate corespunzător, mai ales că din cauza gerului se poate depune și polei pe sosele.

12 ian. 2024, 10:41
Viscolul și ninsorile au revenit în mai multe zone din țară! Prognoza meteo actualizată pentru ianuarie și februarie 2024

Viscolul și ninsorile au revenit în mai multe zone din România. Dar de săptămâna viitoare, vremea se mai încălzește. Meteorologii ANM estimează că, până la sfârşitul lunii ianuarie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, iar precipitaţiile vor fi excedentare în vest, nord-vest şi centru. În primele două săptămâni ale lunii februarie, valorile de temperatură vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Citește și: Elena Mateescu anunţă că nu scăpăm de iarnă. Ger de crapă pietrele în weekend!

Prognoza meteo săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, posibil ușor deficitar local.

Citește și: Valul de aer polar se intensifică. Temperaturi de minus 20 de grade, dar și NINSORI. Prognoza meteo 12 ianuarie

Prognoza meteo săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor deficitare în cele sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării,
posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.