Un nou val de români pleacă la muncă în Germania. Patru avioane vor decola de pe aeroportul din Cluj

Continuă exodul românilor care, în vreme de pandemie, pleacă să muncească în străinătate. Astăzi, de pe aeroportul din Cluj, vor decola patru curse aeriene spre Germania.

14 apr. 2020, 06:01
Un nou val de români pleacă la muncă în Germania. Patru avioane vor decola de pe aeroportul din Cluj

Prima aeronavă cu românii care pleacă la muncă în Germania a decolat deja în jurul orei 9:20. Următoarea cursă va decola în jurul orei 13:00.

Reamintim că aproape 2.000 de oameni veniţi din mai multe judeţe din Transilvania şi Moldova au aglomerat pe 9 aprilie parcarea din faţa aeroportului din Cluj. Aceştia au aşteptat pentru a pleca să lucreze în agricultură în Germania.

Sindicatul Europol preciza că majoritatea pasagerilor erau proveniți din zone declarate focare de infecție, precum Suceava.

„Nu sunt imagini de la festivalul UNTOLD, ci se întâmplă acum, în parcarea Aeroportului „Avram Iancu” Cluj unde în plină pandemie, când măsurile de „distanțare socială” trebuie să fie literă de lege, când ordonanțele militare impun restrcții dure, aproximativ 2000 de persoane sunt în parcarea aeroportului așteptând să se îmbarce cu destinația Germania.

Imaginilie sunt grăitoare și culmea e că din informațiile deținute, sunt pasageri din zonele carantinate, declarate focare de infecție precum e județul Suceava. Aceștia nu au fost testați pentru coronavirus, riscul de infectare în rândul celor care stau înghesuiți în parcare fiind iminent”, transmitea pe 9 aprilie Europol.

Germania a anunțat că relaxează condițiile pentru intrarea în țară a muncitorilor străini care vin sezonier pentru a lucra în agricultură. 

Citeşte şi Scene uluitoare pe aeroportul din Cluj. Mii de români pleacă să muncească în Germania. UPDATE: S-a deschis dosar penal