Un nou virus amenință Europa. Are o rată de mortalitate crescută și este foarte greu de tratat

Un virus mortal amenință Europa. Unul din doi oameni care se infectează ajung să moară, avertizează specialiștii.

16 iun. 2023, 16:33
Un nou virus amenință Europa. Are o rată de mortalitate crescută și este foarte greu de tratat
Un nou virus amenință Europa

Un virus mortal e pe cale să atace Europa. Este vorba despre febra hemoragică Crimeea-Congo, cu o rată de mortalitate de apropae 50% și este foarte greu de tratat, avertizeaază Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Specialiștii averizează că este posibil ca virusul să ajungă în curând în Marea Britanie. Acest virus este deja prezent ăn Europa de Est și în Franța.

Citește și: Avertisment din Occident: după COVID, un alt virus letal face ravagii

Simptomele sunt dureroase și includ, printre altele, vărsături și sângerări oculare. Conform statisticilor, o treime dintre pacienți dezvoltă forme grave și mor. Decesul survine în termen de două săptămâni de la îmbolnăvire, conform OMS.

Simptomele cunoscute sunt: sângerare oculară, dureri de stomac, dureri de cap, vărsături, dureri articulare, icter, scimbări de dispoziție.

Simptomele se pot agrava pe măsură ce virusul progresează și pot cuprinde zone mari de vânătăi și sângerări nazale severe. Specialiștii spun că recuperarea este, în general, lentă. În prezent, nu există niciun medicament disponibil special pentru a trata virusul și niciun vaccin împotriva afecțiunii.

Citește și: Panică la bordul luxoasei nave de croazieră Ruby Princess! Un virus misterios a îmbolnăvit aproximativ 300 de persoane

„Prevenirea, diagnosticarea precoce și îngrijirea pacienților sunt singurele mijloace de a evita răspândirea virală. Lucrul cu particule infecțioase CCHFV necesită un laborator de izolare biologică maximă”, transmite Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).