Un nou virus face ravagii în plină pandemie COVID. Se răspândeşte rapid, iar medicii nu au leac. Care sunt simptomele infectării

Un nou virus face ravagii în rândul animalelor. Sute de câini din Marea Britanie au început să se îmbolnăvească în urmă cu o săptămână, iar medicii se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească în următoarele zile.

19 ian. 2022, 09:42
Un nou virus face ravagii în plină pandemie COVID. Se răspândeşte rapid, iar medicii nu au leac. Care sunt simptomele infectării

Un nou virus face ravagii în plină pandemie COVID. De data aceasta cei afectaţi sunt câinii. Primele cazuri au apărut în Yorkshire, Marea Britanie. Peste 150 de animale au murit până acum din cauza virusului misterios.

Un nou virus face ravagii în plină pandemie COVID

Virusul pare că se răspândeşte rapid, tot mai mulţi oameni au fost nevoiţi să-şi ducă animalele de companie la veterinar. Medicii i-au sfătuit pe proprietarii de câini să evite plajele din Scarborough și Saltburn.

Citeşte şi Virusul care provoacă „Boala Sărutului”, responsabil pentru declanşarea sclerozei multiple. STUDIU

„Boala câinilor se răspândește aici ca un foc de paie. Câinele meu s-a îmbolnăvit joi și l-am dus doar până la școală și înapoi!Aveți grijă, deoarece nu se știe care este cauza sau cum se răspândește.”, a scris cineva pe un grup de Facebook din Hebden Bridge.

Alți proprietari de câini au povestit că animalele lor au avut diaree și vărsături, iar starea lor s-a agravat foarte rapid.

Emily Storey, din York, spune că patrupedul ei a murit la câteva zile după ce s-a îmbolnăvit.

Medicii îi sfătuiesc pe oameni să meargă de urgenţă la veterinar dacă observă că animalul lor se simte rău.

„Din păcate, în această perioadă a anului primim adesea valuri de animale de companie bolnave, cu vărsături și diaree, la fel cum vara avem adesea cazuri de tuse de canisa. Am menționat unui client de la Willow Grove că am văzut câteva cazuri de vărsături și diaree, dar acest lucru poate fi un fenomen normal în această perioadă a anului.

Toate cazurile care au trebuit să fie spitalizate din cauza vărsăturilor și a diareei au răspuns la îngrijiri de susținere. Sfatul meu principal pentru orice proprietari de animale de companie ar fi că, dacă animalul dvs. de companie nu se simte bine, atunci căutați asistență veterinară, dacă avem o ușoară tulburare de stomac, atunci o dietă fadă este puțin și adesea este o idee bună.

Vă rugăm să fiți liniștiți că, dacă am simțit că a existat ceva ce proprietarii de animale de companie ar trebui să evite sau să minimizeze pentru a opri animalul lor de companie devenind în general rău, atunci am sfătui de acest lucru.”, a spus veterinarul, potrivit mirror.co.uk.

Citeşte şi „Florona”, noua îngrijorare a medicilor. Primul caz de infectare simultană cu gripă şi coronavirus a fost depistat în Israel