Un nume românesc este scris pe automobilul Tesla trimis în spaţiu de Elon Musk

Afaceristul Elon Musk a trimis o maşină Tesla Roadster în spațiu cu destinația Marte, la volanul modelului Tesla Roadster aflându-se un manechin îmbrăcat cu noul costum spațial al companiei SpaceX.

RomaniaTV.net
14 feb. 2018, 12:17

Totodată, pe lângă mesajele scrise la vedere cum ar fi „Don’t panic“ şi „Made on Earth by humans“, pe platforma superioară de susţinere a maşinii există o placă pe care sunt trecute numele celor 6.000 angajaţi SpaceX. Aici se află și un nume cu origini românești, scrie Adevarul.ro

Este vorba despre Christina Sfedu, fiica unui român care a emigrat în Statele Unite ale Americii în anul 1979. Christina Sfedu a fost dintotdeauna pasionată de spațiu și în iunie 2015 fiica lui George Sfedu, licențiată în energie electrică, a primit o ofertă din partea companiei SpaceX.

Citeşte şi „Starman” nu se îndreaptă spre Centura de asteroizi, ci va trece la distanţă mare pe lângă Marte

În studenţie, Christina a fost intern la NASA Goddard Space Flight Center, în perioada mai-august 2010. În iunie 2011 a devenit intern la Boeing Satellite Systems, iar la absolvirea facultăţii compania i-a oferit un post de inginer în telemetrie şi sisteme de comandă.

Din vara lui 2015, tânăra lucrează la SpaceX şi trăieşte în Redondo Beach, California.