Un OBICEI lăudat de toată lumea te poate îmbolnăvi

Publicat: Sâmbătă, 27 Februarie 2016 19:03 // Actualizat: Sâmbătă, 27 Februarie 2016 19:04 // Sursa: romaniatv.net

Un obicei tot mai des întâlnit şi practicat de majoritatea oamenilor are şi efecte nedorite asupra organismului.

Foto: hellawella.com

Consumul unui pahar cu apă cu lămâie în fiecare dimineaţă este considerat un obicei sănătos, ajutând la îmbunătăţirea procesului digestiv şi a sistemului imunitar, sucul de lămâie fiind bogat în vitaminele B şi C, potasiu, calciu, magneziu, fier şi antioxidanţi, conform The One.

Totuşi, există şi o parte secundară, pe care nu multă lume o cunoaşte. Lâmâia atacă smalţul dinţilor, ceea ce duce la erodarea acestora. Acest lucru va face dinţii mai sensibili, mai ales la alimentele fierbinţi şi reci. Eroziunile smalţului dentar se transformă de obicei în carii, aşa că este necesară o atenţie deosebită atunci când se consumă apă caldă cu lămâie.

Consumul acestei băuturi are şi un puternic efect diuretic. Astfel, nutrienţii din lămâie cresc producţia de urină în rinichi şi implicit pierderea de sodiu din organism. Cura îndelungată de apă plată cu lămâie provoacă urinări frecvente şi deshidratare severă.

Arsurile la stomac reprezintă un alt efect nedorit al consumului de apă cu lămâie. Ele apar atunci când sfincterul esofagian nu funcţionează corect şi acidul din stomac vine înapoi în esofag. Refluxul de acid provoacă arsuri severe şi durere în piept. Dacă în apa cu lâmâie se adaugă şi zahăr, riscul de a lua în greutate creşte.

Sucul de lămâie poate cauza greaţă, diaree, crampe abdominale, leziuni ale mucoasei gastrice, fiind contraindicat în cazul suferinzilor de ulcer sau gastrită.

Citeşte şi Bea în fiecare dimineaţă apa cu miere şi lămâie. Rezultate UIMITOARE

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 feb 19:44
...Feb 27, 2016Un OBICEI lăudat de toată lumea te poate îmbolnăvisâm, Feb 27, 2016...
27 feb 19:20
...practicat de majoritatea oamenilor are şi efecte nedorite asupra organismului. Citește mai departe… Citeste mai departe: Un OBICEI lăudat de toată lumea te poate îmbolnăvi ...
27 feb 19:19
... Un obicei tot mai des întâlnit şi practicat de majoritatea oamenilor are şi...
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H