Un obuz sirian a căzut în satul turc în care a avut loc un incident similar miercuri

Un obuz lansat din Siria a căzut, duminică, în satul Akçakale, din sud-estul Turciei, unde cinci civili au fost ucişi miercuri de tirurile siriene, ce au determinat o ripostă a armatei turce, au anunţat posturile de televiziune din Turcia, citat de AFP.

RomaniaTV.net
07 oct. 2012, 13:52
Un obuz sirian a căzut în satul turc în care a avut loc un incident similar miercuri

„Slavă Domnului că nu au fost victime. Artileria (turcă) a răspuns imediat la tirurile venite din Siria”, a subliniat Abdülhakim Ayhan pentru agenţia de presă semioficială Anatolia.

Obuzul a căzut în grădina unei clădiri publice, care fusese evacuată în prealabil de autorităţi, potrivit postului de televiziune NTV.

Potrivit agenţiei Anatolia, au fost înregistrate pagube minore.

Artileria turcă, mobilizată în această zonă ar urma să răspundă la aceste tiruri deoarece, de la incidentul de miercuri, această ripostează la fiecare tir sirian care atinge teritoriul turc.

Incidentul de la Akçakale, situat în provincia Sanliurfa, este cel mai grav produs între Damasc şi Ankara de la doborârea unui avion de luptă turc de către apărarea antiaeriană siriană în iunie.

Noul incident intervine în contextul atacului care a avut loc miercuri în zona de frontieră turco-siriană. Miercuri, obuze lansate din Siria au căzut în satul Akçakale, omorând cinci civili. În replică, armata turcă a atacat poziţii militare de pe teritoriul sirian.

Atacurile vin în condiţiile în care parlamentul turc a aprobat joi operațiunile militare în afara granițelor sale în cazul în care guvernul le consideră necesare.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat ferm tirurile armatei siriene împotriva Turciei şi le-a cerut celor două ţări vecine să dea dovadă de reţinere.

Citeşte şi Premierul turc către preşedintele sirian: „Nu puneţi la încercare răbdarea Turciei!”