Un oficial britanic responsabil cu securitatea cibernetică avertizează: Tehnologia Huawei este „de proastă calitate”

Marea Britanie a criticat dur tehnologia celor de la Huawei. Directorul tehnic al serviciului britanic de spionaj GCHQ a sugerat că tehnologia gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei este "de proastă calitate" şi ar putea fi interzisă pentru principalele reţele 5G din Marea Britanie, scrie BBC.

RomaniaTV.net
08 apr. 2019, 07:52

Produsele gigantului chinez ar putea fi interzise pentru reţele 5g din Marea Britanie. Directorul tehnic al serviciului britanic de spionaj, Ian Levy, a criticat dur evoluţia produselor Huawei. 

„Securitatea Huawei nu seamănă cu nimic altceva – tehnologia sa este de anul 2000. Este de foarte proastă calitate”, a declarat Ian Levy, director tehnic al Centrului Naţional de Securitate Cibernetică (NCSC) din cadrul GCHQ, pentru BBC. 

„Nu am văzut nimic care să ne dea încredere că programul de transformări va face ceea ce spun ei că va face”, a adăugat el.

Statele occidentale discută în prezent posibilitatea de a exclude Huawei de la programele de extindere a reţelelor 5G, în contextul acuzaţiilor. Anterior, Statele Unite au interzis ca Huawei să primească contracte din partea Guvernului şi să-şi livreze produsele în instituţiile publice din SUA ca urmare a suspiciunilor de spionaj în favoarea autorităţilor Beijing. 

Gigantul chinez a respins acuzaţiile.