Un oficial german acuză Ankara de spionaj „inacceptabil”

Un oficial german a acuzat marți Turcia că desfășoară un spionaj ''insuportabil și inacceptabil'' în rândul susținătorilor din Germania ai predicatorului Fethullah Gülen, exilat în SUA și acuzat de Ankara că este instigatorul tentativei de lovitură de stat din luna iulie a anului trecut, transmite AFP.

RomaniaTV.net
28 mart. 2017, 10:59
Un oficial german acuză Ankara de spionaj „inacceptabil”

„În privința comportamentului autorităților turce, trebuie să o spunem foarte clar (…) că este vorba de teama unui complot pe care am putea să o calificăm ca fiind paranoică”, a declarat ministrul de interne al landului Saxonia Inferioară, Boris Pistorius.

El a dezvăluit că Ankara a cerut Berlinului sprijinul să spioneze 300 de persoane și organizații considerate ca fiind apropiate de mișcarea lui Gülen.

Guvernul german a atras atenția la 8 martie că activitățile de spionaj ale Turciei s-au intensificat semnificativ în Germania, unde s-au amplificat tensiunile în rândul comunității turce înaintea referendumului de la 16 aprilie din Turcia cu privire la reforma constituțională în urma căreia s-ar extinde prerogativele președintelui Recep Tayyip Erdogan.

În luna ianuarie, procurorul federal german a lansat o anchetă referitoare la posibile activități de spionaj ale unor clerici trimiși în Germania de Ankara.


loading...