Un oficial rus face declaraţii halucinante care implică România: „Văd Praga şi Varşovia, Budapesta şi Bucureştiul. Aceasta este naţia rusească”

Kirill Stremousov, un oficial instalat de ruși în regiunea Herson, a publicat pe reţelele de socializare un clip video în care recită o poezie cel puţin delirantă, "versurile" insinuând că toată lumea este "pământ rusesc", începând cu Cehia, Polonia, Ungaria şi România.

18 oct. 2022, 16:34
Un oficial rus face declaraţii halucinante care implică România: „Văd Praga şi Varşovia, Budapesta şi Bucureştiul. Aceasta este naţia rusească”

Oficialul rus face o înşiruire a pământurilor pe care le consideră ruseşti, începând cu state care au făcut parte din zona de influenţă a URSS, ca Cehia, Polonia, Ungaria şi chiar România, dar merge până la zone din SUA şi America de Sud, afirmând că „oriunde conduc un tanc este pământul meu iubit”.

„Văd munți și văi. Văd râuri și câmpuri. Acestea sunt întinderile Rusiei, aceasta este patria mea mamă. Văd Praga și Varșovia, Budapesta și Bucureștiul. Aceasta este nația rusească. Câte locuri îndrăgite sunt aici!

Văd pagode în Sri Lanka, văd Coreea și China. Oriunde conduc un tanc este tot pământul meu iubit! Văd râul Amazon, văd și crocodili! Este pământ rusesc, este patria mea mamă! În apropiere sunt piramidele, curg apele bogate ale Nilului, spălând un mal rusesc. Rușii mei, sunt mândru de voi!

Văd Washingtonul într-o vale, văd Dallasul și Texasul! Cât de plăcut este să bei cvas (n.r. o băutură rusească fermentată, făcută din secară sau pâine de secară) gustos aici în Rusia! Soarele răsare asupra orașului Sydney, un ornitorinc înoată într-un iaz! Imnul începe să răsune într-un difuzor! Îmi voi începe ziua cu imnul rusesc!

Citeşte şi: Zelenski face bilanţul după ultimele bombardamente ale ruşilor: „Au distrus 30% din centralele noastre în 8 zile, provocând întreruperi masive de curent”

Uitați niște indieni care fumează o pipă și mi-o oferă”, afirmă Stremousov, în timp ce în spatele său poate fi văzut un steag cu o svastică pe ea, simbolul având altă conotație în India decât cea cunoscută în Europa și Occident.

„Întreaga lume îi iubește pe ruși în patria mea mamă”, își încheie euforic mesajul oficialul rus.

Jurnalistul BBC Francis Scarr afirmă, referindu-se la înregistrarea video, că aceasta „este cu adevărat unul dintre cele mai bizare lucruri pe care le-am văzut vreodată”.

În urmă cu o zi,jurnalistul – cunoscut drept unul dintre cei mai cunoscuți observatori ai presei din Rusia – vorbea de o înregistrare video difuzată de televiziunile rusești care l-a lăsat „fără cuvinte”, dovadă că propaganda rusească atinge noi culmi.

Citeşte şi: Putin stinge lumina în Ucraina. Milioane de oameni au rămas fără apă şi electricitate în urma bombardamentelor de azi-noapte