Zelenski face bilanţul după ultimele bombardamente ale ruşilor: „Au distrus 30% din centralele noastre în 8 zile, provocând întreruperi masive de curent”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat pe rețelele de socializare o reacție la informațiile despre noile atacuri rusești asupra infrastructurii energetice din mai multe orașe ucrainene.

18 oct. 2022, 12:37
Zelenski face bilanţul după ultimele bombardamente ale ruşilor: „Au distrus 30% din centralele noastre în 8 zile, provocând întreruperi masive de curent”

„Un alt tip de atacuri teroriste rusești – care vizează energia și infrastructura critică a Ucrainei. Din 10 octombrie, 30% din centralele ucrainene au fost distruse, provocând întreruperi masive de curent în toată țara. Nu mai este loc de negocieri cu regimul lui Putin”, a scris Zelenski, pe Twitter.

În acelaşi timp, primarul Kievului, Vitali Klitschko, le-a cerut locuitorilor capitalei ucrainene să economisească energie electrică și să se aprovizioneze cu apă potabilă, după noile atacuri cu rachete rusești, de marţi dimineață, care au vizat mai multe părţi ale orașului. El a confirmat că părți din Kiev au rămas fără electricitate după atacul asupra a „două obiective de infrastructură”.

Citeşte şi Putin stinge lumina în Ucraina. Milioane de oameni au rămas fără apă şi electricitate în urma bombardamentelor de azi-noapte

În această dimineață, la Kiev, din cauza unui atac cu rachetă al barbarilor ruși, două obiectiv de infrastructură critică au fost avariate. În prezent, alimentarea cu energie electrică și apă este parțial limitată în multe case. Presiunea în sistemul de alimentare cu apă a scăzut în unele cartiere, iar o schimbare a culorii apei este posibilă”, a anunțat Klitschko, pe canalul său de Telegram.

„Fac apel la toți locuitorii din Kiev să economisească energie electrică cât mai mult posibil. Nu porniți aparate electrice puternice, cum ar fi aparatele de aer condiționat, încălzitoarele electrice de apă, cuptoarele cu microunde și așa mai departe. Îi sfătuiesc pe cetățenii din casele unde temporar nu există alimentare cu apă să găsească cea mai apropiată pompă sau aparat cu apă potabilă și să-şi facă provizii”, a mai scris Klitschko.

Citeşte şi Încă o moarte misterioasă la Moscova. Un comisar militar însărcinat cu mobilizarea în Rusia a fost găsit spânzurat