Ofiţer criminalist, reţinut pentru trafic de influenţă într-un dosar de viol

Un ofiţer de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj - Poliţia muncipiului Craiova a fost reţinut, miercuri dimineaţă, de procurorii DNA, pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la un avocat pentru a rezolva un dosar de viol.

RomaniaTV.net
17 apr. 2013, 07:58
Ofiţer criminalist, reţinut pentru trafic de influenţă într-un dosar de viol

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de Mediafax, comisarul Relu Căle de la Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Craiova a fost prins în flagrant de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova în timp ce primea 1.000 de euro de la un avocat, pentru a rezolva un dosar de viol.

Conform surselor citate, Relu Căle ar fi cerut în total 15.000 de lei. Ulterior, comisarul Relu Căle şi avocatul au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie, sub acuzaţiile de luare de mită, respectiv trafic de influenţă.

Cei doi au fost duşi în arestul IPJ Dolj, ia conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a declanşat o anchetă internă în acest caz.

Anchetatorii cer Curţii de Apel Craiova arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor doi, Mihai Claudiu Pascu fiind acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, iar Relu Căle de luare de mită.

Potrivit procurorilor, în 15 aprilie, avocatul Mihai Claudiu Pascu, la iniţiativa ofiţerului de poliţie judiciară Relu Căle, a cerut unor persoane, denunţătoare în cauză, 15.000 de lei, spunând că ar putea să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, astfel încât să fie adoptată o soluţie favorabilă acestora în dosarul penal în care sunt cercetaţi.

O zi mai târziu, Pascu a primit o primă tranşă de 5.000 de lei, din care i-a dat lui Relu Căle 1.000 de euro, pentru ca acesta să propună procurorului o soluţie favorabilă denunţătorilor. În seara zilei de 16 aprilie, Mihai Pascu a fost prins în flagrant delict, după ce a primit şi a doua tranşă, în valoare de 5.000 de lei.

Procurorii au precizat că iniţiativa angajării ca avocat a lui Mihai Pascu în dosarul în care denunţătorii sunt cercetaţi, precum şi cea privind pretinderea de bani de la aceştia i-a aparţinut lui Relu Căle.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cei 15.000 de lei ar fi fost ceruţi de cei doi pentru a interveni într-un dosar în care se fac cercetări pentru viol.