Un oligarh apropiat lui Donald Trump a fost arestat în Germania. Susţinea că are informaţii compromiţătoare despre Joe Biden

Oligarhul ucrainean Oleksandr Onyshchenko, susţinător al preşedintelui american Donald Trump şi care afirmă că deţine informaţii compromiţătoare despre Joe Biden, a fost arestat în Germania.

06 dec. 2019, 20:57
Un oligarh apropiat lui Donald Trump a fost arestat în Germania. Susţinea că are informaţii compromiţătoare despre Joe Biden

Olexandr Onyschtschenko (50 ani), car era dat în urmărire de trei ani de autorităţile ucrainene, a fost arestat preventiv la Achim, în Saxonia Inferioară. El era căutat pentru presupuse acte de corupţie.

Olexandr Onyschtschenko, care este un susţinător al preşedintelui SUA, Donald Trump, declarase recent că deţine informaţii compromiţătoare despre fostul vicepreşedinte american Joe Biden şi despre compania energetică ucraineană Burisma, din conducerea căreia a făcut parte fiul acestuia Hunter Biden. În trecut, Olexandr Onyschtschenko s-a întâlnit cu Donald Trump la reşedinţa acestuia de la Mar-a-Lago (Florida).

Camera Reprezentanţilor a SUA a anunţat joi că va elabora articolele pentru inculparea preşedintelui Donald Trump în cadrul procedurii parlamentare pentru eventuala demitere. Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joe Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.