Doi oameni au murit îngropaţi de un mal de pământ în curtea Politehnicii din Capitală

Deocamdată nu au fost stabilite identitatea şi vârstele victimelor.

RomaniaTV.net
08 dec. 2012, 13:11
Doi oameni au murit îngropaţi de un mal de pământ în curtea Politehnicii din Capitală

Doi bărbaţi au fost scoşi decedaţi de sub malul de pământ din zona Universităţii Politehnica din Bucureşti, a declarat, sâmbătă,purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, cei doi bărbaţi erau îngropaţi într-un şanţ adânc de aproximativ 3,5 metri.

Intervenţia celor cinci echipaje de salvare prezente la faţa locului a fost foarte dificilă întrucât deasupra exista un mal de pământ susţinut doar de rădăcinile copacilor, cu risc mare de prăbuşire, a precizat Daniel Vasile.

El a mai spus că deocamdată nu au fost stabilite identitatea şi vârstele victimelor.

Incidentul a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112, fiind comunicat faptul că doar o persoană a fost prinsă sub un mal de pământ, în curtea Universităţii Politehnica din Capitală, a spus Daniel Vasile.

Ulterior, martorii aflaţi la faţa locului le-au spus echipelor de intervenţie că sub malul de pământ sunt prinse două persoane.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti a adăugat că pentru scoaterea celor doi bărbaţi au intervenit două echipaje SMURD şi două echipe de salvatori, în zonă fiind trimisă şi o autospecială cu apă şi spumă.

Daniel Vasile a precizat că în zona producerii incidentului nu este niciun şantier şi, cel mai probabil, cele două persoane săpau în căutare de fier vechi sau de alte materiale de construcţie.

Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, care se află la faţa locului, a declarat pentru MEDIAFAX că cele două persoane ar fi săpat pentru a scoate fier vechi din zona unui şantier al unei firme, terenul fiind la limita cu Universitatea Politehnica.