Un om de afaceri din Gorj a primit, într-o singură zi, 46 de notificări de plată de la ANAF

Un afacerist din Gorj s-a trezit cu aproape 50 de notificări de plată de la ANAF, toate într-o singură zi. Reprezentanţii Fiscului i-au transmis că la mijloc nu este nicio greşeală şi că are datorii mari la stat, de aceea a primit atâtea înştiinţări de plată. 

13 oct. 2016, 14:33
Un om de afaceri din Gorj a primit, într-o singură zi, 46 de notificări de plată de la ANAF

Ion Fugaru, fostul viceprimar de la Târgu Cărbuneşti, acum om de afaceri, s-a trezit că poştaşul descarcă la el toate plicurile din geantă. Nu mai puţin de 46 de notificări de plată de la ANAF, potrivit România TV. Omul a apucat să deschidă doar câteva dintre ele, în care era anunţat că are mai multe datorii, între 1 leu şi 8.000 de lei.

„Sunt titluri executorii din 2012, ori noi suntem acum în 2016. Nu am cum să apar cu datorii din 2012, in conditiile în care putea să-mi pună sechestru ANAF-ul, de atâta timp”, a spus Ion Fugaru.

Reprezentanţii ANAF dau asigurări că la mijloc nu este vorba de vreo eroare. Toate înştiinţările sunt emise automat de un soft, tipărite la imprimeria rapidă, apoi distribuite datornicilor.

„Nu este nicio greşeală. Este totul în sistemul informatic. Noi preluăm de la ANAF conturile din sistemul informatic. Agentul economic are debitele restante din 2012 şi de aia a apărut în contul nou”, a explicat Gigi Trifoi, şeful Serviciului Fiscal Orăşenesc Târgu Cărbuneşti.

Omul de afaceri este cercetat penal pentru evaziune fiscală. El susţinecă prejudiciul stabilit nu ar fi real şi a cerut o expertiză. Mai mult, a depus şi plângere împotriva anchetatorilor.