Un om de afaceri din Suceava, acuzat de jafuri armate în Austria

Afacerist de renume în România, acuzat de jafuri armate în Austria. Vasilică Puşcaşu, care are contracte de construcţii pe bandă rulantă cu Primăria Suceava, a fost ridicat de mascaţi miercuri seară pentru mai multe infracţiuni comise peste graniţă.

RomaniaTV.net
11 ian. 2012, 21:13
Un om de afaceri din Suceava, acuzat de jafuri armate în Austria

„Persoana e solicitată de autorităţile austriece pe baza unui mandat european de arestare pentru mai multe infracţiuni de jafuri cu mână armată săvârşită pe parcursul anului 2005”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Suceva, inspector Ionuţ Epureanu.

Vasilică Puşcaşu ar fi spart, printre altele, şi o bancă din Austria împreună cu un prieten. Atunci ar fi ameninţat cu arma pe angajaţii băncii şi a reuşit să fugă cu 270.000 de euro.

Vasilică Puşcaşu este director la o firmă de construcţii care are contracte cu Primăria Suceava pentru asfaltarea de drumuri. El este cunoscut în judeţ pentru legăturile strânse pe care le are cu mai mulţi membri ai lumii interlope. Autorităţile austriece solicită extrădarea bărbatului, cerere care va fi judecată pe 20 iaunuarie. În cursul serii, Puşcaşu a fost prezentat magistraţilor de la Curtea de Apel Suceava, care au decis ca acesta să fie cercetat în libertate. El nu are voie să părărească localitatea.