Un om de afaceri din Suceava, ameninţat cu moartea pentru TAXA DE PROTECŢIE

Un patron din comuna suceveană Şcheia a fost ameninţat de doi indivizi, potrivit România TV. Afaceristul a mers direct la poliţie, iar şantajiştii au fost prinşi în flagrant, în timp ce luau o parte din banii ceruţi.

24 nov. 2013, 21:38
Un om de afaceri din Suceava, ameninţat cu moartea pentru TAXA DE PROTECŢIE

Cei doi şantajişti au fost prinşi în timp ce primeau 300 de lei, o primă tranşă din taxa de protecţie pe care i-au cerut-o unui afacerist din comuna Şcheia, judeţul Suceava. Patronul, care se ocupă cu tranzacţii de terenuri, a spus că cei doi l-au ameninţat de nenumărate ori.

M-au ameninţat că dacă nu le dau banii, mă omoară. M-au ameninţat că-mi distrug familia, că-mi dau foc la casă„, a declarat afaceristul.

Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de un bărbat de 63 de ani din comuna Şcheia că de circa 10 zile un tânăr de 34 de ani şi un alt bărbat de 44 de ani îi solicită sume de bani pentru a nu avea probleme şi a-i asigura protecţia. Poliţiştii au desfăşurat activităţi investigative şi au organizat activităţi de prindere în flagrant, în parcarea unei zone comerciale din Suceava„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Cei doi bărbaţi s-au ales cu dosar penal pentru şantaj.