Un om de ştiinţă, care a primit prmiul Nobel, susţine că focarele de coronavirus din New York şi Italia încetinesc

Publicat: Luni, 30 Martie 2020 22:47 // Actualizat: Luni, 30 Martie 2020 22:47 // Sursa: romaniatv.net

Profesorul Michael Levitt, care a prezis cu exactitate câte cazuri și decese vor fi prezise în China, a declarat că focarle din Italia și New York "încetinesc". 

Ele sunt două dintre cele mai afectate locuri din lume, cu 157.000 de cazuri combinate din totalul global de 736.000. Italia a devenit epicentrul crizei mondiale după ce China și-a pus situația sub control. 

New York este cel mai afectat oraş, cu 59.513 de cazuri confirmate, mai mult decât orice țară întreagă, în afara Italiei care are 97.689. 

Profesorul Levitt a spus că Italia s-a schimbat, iar numărul său de cazuri noi zilnice par să susțină afirmația sa, după ce a nivelat și a plătit aproximativ 5.000-6.000 pe zi în ultimele 10 zile.

Citeşte şi: Demisii în bloc la un spital din România, în plină pandemie de coronavirus. Medicii şi asistenele se plâng de lipsa echipamentelor

Situația New York-ului este mai puțin sigură - noul său număr zilnic de cazuri a fost în ultimele trei zile la doar peste 7.000 pe zi, dar a crescut repede înainte. Săptămâna aceasta va fi esențială în dezvăluirea modului în care focarul de acolo ar putea continua.

Atât Italia, cât și New York-ul au fost blocate de focarele de coronavirus care le-au lovit. Spitalele din nordul Italiei, în special regiunea Lombardiei din Milano, au fost supraîncărcate cu pacienți la terapie intensivă, iar tratamentul de salvare a vieții a trebuit să fie raționat, iar în New York au apărut imagini cu cadavre care au fost încărcate în camioane frigorifice cu stivuitoare. 

Citeşte şi: PANDEMIE CORONAVIRUS. Vârsta medie a celor infectaţi cu COVID-19 este de 46 de ani

Profesorul Neil Ferguson, un expert de boli la Imperial College London, a declarat că este greu de spus cum progresează epidemia Marii Britanii. 

"Credem că epidemia abia acum începe să încetinească în Marea Britanie, este rezultatul acțiunilor pe care oamenii le-au făcut și guvernele au întreprins", a declarat acesta. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Michael Levitt pandemie predicţii profesor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
28 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H