Un opozant al politicii migraţiei din Germania a înjunghiat trei refugiaţi. Septuagenarul a ajuns în închisoare

Un bărbat de 70 de ani din Germania a fost arestat după ce a atacat cu un cuţit trei refugiaţi aflaţi în căutare de azil în Europa, în sudul Germaniei, a informat, joi, Parchetul.

22 feb. 2018, 12:57
Un opozant al politicii migraţiei din Germania a înjunghiat trei refugiaţi. Septuagenarul a ajuns în închisoare

Septuagenarul  este german de origine rusă şi până în prezent nu a avut antecedente penale. Bărbatul a fost trimis în spatele gratiilor după ce a înjunghiat cu un cuţit trei migranţi care căutau să se refugieze în Germania.

Gestul neaşteptat al septuagenarului pare să aibă la bază o „motivaţie politică” şi rasistă, a afirmat Parchetul din Heilbronn – localitate unde s-a produs atacul. Incidentul a avut loc săptămâna trecută, într-o zi de sâmbătă, au mai precizat autorităţile judiciare.

Bărbatul înarmat şi sub influenţa alcoolului i-a atacat cu un cuţit pe cei trei migranţi în căutare de azil. Migranţii se aflau în faţa unei biserici din centrul oraşului. Cele trei victime sunt un afgan de 17 ani, un sirian de 19 ani şi un irakian de 25 de ani, potrivit unui comunicat al Poliţiei şi Parchetului. Migrantul afgan a fost grav rănit , iar ceilalţi doi migranţi au suferit răni mai uşoare în urma atacului.

Citeşte şi Cancelarul german şi premierul italian au ajuns la concluzia că trebuie consolidate capitole-cheie şi în special migraţia

Potrivit anchetei, bărbatul a mărturisit că voia astfel să „trimită un semnal împotriva politicilor migratoare” ale Germaniei – ţară care a găzduit din 2015 şi până în prezent 1 milion de migranţi solicitanţi de azil în Germania.

Autorităţile germane nu au putut să demonstreze o eventuală legătură între mişcarea de extremă-dreapta şi acest incident.

Atacurile împotriva migranţilor s-au perpetuat în Germania, o dată cu sosirea valurilor de imigranţi extracomunitari solicitanţi de azil în această ţară. În 2016 au fost rapostate 3.500 de atacuri împotriva refugiaţilor şi a solicitanţilor de azil. Atacurile de acest fel identificate pe tot teritoriul Germaniei au fost, potrivit statisticilor, de aproximativ zece cazuri pe zi, potrivit Ministerului de Interne. 

.