Un oraş ar putea interzice prezenţa câinilor pe străzi

Câinii au fost consideraţi întotdeaua cei mai buni prieteni ai omului, iar zicala aceasta a fost acceptată de către oricine, indiferent că locuieşte în mediul rural sau în cel urban. Deşi a iscat o serie de controverse printre locuitorii săi, un oraş din lume se gândeşte să interzică definitiv prezenţa patrupedelor pe străzi, totul la iniţiativa autorităţilor locale.

RomaniaTV.net
12 sept. 2012, 15:30
Un oraş ar putea interzice prezenţa câinilor pe străzi

Decizia de interzicere a câinilor pe o porţiune de 10 străzi în Beaver Falls din Pennsylvania SUA este luată în serios de către administraţia locală a acestui oraş, scrie Daily Mail.

Mai exact, porţiunea aceasta este cea pe care se află perimetrul un important centru de afaceri din zonă, iar persoanele care lucrează aici au reclamat autorităţilor faptul că anumite persoane au obiceiul de a-şi lega animalele pe stradă, de stâlpi sau hidranţi. Trecătorilor le este astfel teamă să mai treacă prin această zonă deoarece anumite patrupede au dimensiuni de speriat.

De asemenea, proprietarii de magazine din zonă susţin că din cauza câinilor din zonă numeroşi clienţi se feresc să le mai calce pragul, deoarece aceştia lasă în urma lor mizerie.

Temerile trecătorilor sunt justificate deoarece „anumiţi câini sunt de mărimea poneilor”. O altă problemă mare în ceea ce priveşte patrupedele ţine de faptul că anumiţi proprietari nu curăţă mizeria lăsată în urmă de animalele lor.

Momentan Consiliul Local al Beaver Falls va dezbate problema interzicerii câinilor pe porţiunea cu pricina, deşi o parte dintre locuitorii oraşului consideră măsura ca fiind una exagerată. Pe de altă parte, contestatarii sunt de părere că autorităţile locale ar trebui să se concentreze pe problemele legate de droguri sau rata criminalităţii.

Gary Devis, un locuitor din Beaver Falls, este de părere că soluţia la această problemă ar fi patrularea mai intensă a autorităţilor pe străzi, şi consideră că disputa de acum este o pierdere de timp.

O decizie privind interzicerea patrupedelor în Beaver Falls urmează să fie luată în această toamnă.