Un oraş din Italia a rămas fără iluminat stradal din cauza datoriilor primăriei

Iluminatul stradal dintr-un orăşel sicilian, Monreale, situat în apropiere de Palermo, a fost întrerupt deoarece primăria nu a plătit furnizorului de electricitate facturile în valoare de un milion de euro, anunţă site-urile de Internet ale ziarelor italiene, relatează AFP.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 20:53
Un oraş din Italia a rămas fără iluminat stradal din cauza datoriilor primăriei

Primăria, de dreapta, datorează un milion de euro companiei Gemmo pentru iluminare stradală, precum şi 600.000 de euro companiei Giordano, care se ocupă de transportul local şi a cerut sechestrarea bunurilor aparţinând municipalităţii pentru a-şi recupera banii.

Oraşul este celebru pentru catedrala sa construită în secolul al XII-lea şi atrage numeroşi turişti.

„Situaţia devine în fiecare zi tot mai dramatică”, apreciază Massimiliano Lo Biondo, consilier municipal în Monreale, aparţinând Partidului Democrat (PD, stânga).

„Locuitorii nu se simt în siguranţă, iar comercianţii plătesc consecinţele reducerii serviciilor publice”, a adăugat el, potrivit site-ului Corriere della Sera.

Numeroase municipalităţi italiene au din ce în ce mai multe dificultăţi în a-şi gestiona bugetul după ani de cheltuieli necontrolate, în timp ce Guvernul lui Mario Monti a impus o severă cură de austeritate pentru a asana finanţele publice ale ţării.