Un oraş din Italia se oferă să plătească chiria noilor locuitori. „Nu cred în vânzarea caselor cu 1 euro”

Un oraş pitoresc din sudul Italiei se oferă să plătească chiria noilor locuitori timp de doi ani, pentru a încuraja creşterea populaţiei. Teora vine cu o abordare diferiţă faţă de restul oraşelor care încearcă să atragă străinii prin case cu 1 euro.

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 14:45
Un oraş din Italia se oferă să plătească chiria noilor locuitori. „Nu cred în vânzarea caselor cu 1 euro”

 Autoritățile din oraş consideră că vânzarea caselor cu 1 euro nu reușește să atragă decât persoanele care doresc case de vacanță. Prin urmare au venit cu un plan nou, mai exact noii locuitori vor primi un ajutor lunar de 150 de euro, timp de doi ani, pentru a plăti chiria. Altfel, pot primi un ajutor de 5.000 de euro pentru a cumpăra o locuință.

Oraşul Teora doreşte să atragă familii, iar doar cei care au cel puțin un copil sunt invitați să aplice. Totodată, cei care sunt interesați de ajutorul de la primărie trebuie să se angajeze să locuiască în orașel cel puțin trei ani.

Citeşte şi: Gest extrem făcut de un bătrân. A făcut greva foamei în faţa Casei de Pensii

„Nu cred în vânzarea caselor cu 1 euro, asta nu stimulează oamenii să rămână în oraș”, spune Stefano Farina, primarul din Teora.

Populația oraşului a avut mult de suferit după un cutremur din anul 1980, iar în prezent are doar 1.500 de locuitori. În medie, în Teora se nasc anual 2 copii și mor 20 de oameni.

Persoanele care vor alege să cumpere proprietăți în oraş vor avea opțiuni la 30.000 de euro, însă prețul acestora va scădea la 25.000 cu ajutorul de la primărie. Spre deosebire de casele oferite la 1 euro, casele de vânzare în Teora sunt în stare bună și nu necesită renovări costisitoare, fiind reconstruite după cutremur.

Deși o mare parte din moștenirea culturală și istorică din Teora a fost distrusă de cutremur, încă există un amfiteatru, fântână, o moară și o biserică veche cu altar în aer liber.