Un pacient a luat foc pe masa de operaţie. Caz şocant la Timişoara

Un pacient a luat foc pe masa de operație. Incidentul s-a petrecut la o clinică ce ţine de Spitalul Judeţean din Timişoara. Se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.

01 apr. 2022, 12:56
Un pacient a luat foc pe masa de operaţie. Caz şocant la Timişoara

Un pacient a luat foc pe masa de operaţie. Acesta urma să fie operat pentru extirparea unei tumori la o clinică ce ţine de Spitalul Judeţean din Timişoara.

Un pacient a luat foc pe masa de operaţie

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii face angajări. Alexandru Rafila: „Avem nevoie de oameni care să vină să lucreze la reforma sănătății și noua strategie”

Pacientul are 84 de ani şi se afla pe masa de operaţie în momentul în care, din motive necunoscute încă, a luat foc. Medicul a încercat să-l ajute, însă a suferit şi el arsuri la mână. Bărbatul a suferit arsuri pe aproximativ 5% din suprafaţa corporală, inclusiv pe faţă. În acest moment este intubat, însă este în afara oricărui pericol,

Potrivit primelor informaţii, flăcările au apărut în urma unei reacţii chimice între substanţele folosite de medici şi oxigen.

Se fac cercetări în acest caz.

Reamintim că în decembrie 2019 un incident asemănător s-a produs la Spitalul Floreasca din Capitală. O femeia în vârstă de 66 de ani, care suferea de cancer pancreatic, a fost arsă pe masa de operații după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc.

Operația era coordonată de medicul Mircea Beuran. Acesta a fost demis de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca în ianuarie 2020, după ce o cercetare administrativă a arătat că în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație a fost vorba despre o eroare umană.

Mircea Beuran era de aproximativ 20 de ani șeful Secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca. După sancțiune, Beuran a făcut plângere în instanță pentru a fi repus în funcție.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au dat dreptate medicului, care a câștigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca. Mircea Beuran trebuie astfel repus în funcția de șef al Secției de Chirurgie, iar spitalul trebuie să îi plătească și despăgubiri constând în salariile pentru lunile în care a fost suspendat.

Citeşte şi Adrian Streinu-Cercel recomandă românilor să poarte mască de protecţie: „Ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarele 6-9 luni. Pandemia nu s-a terminat”