Un pacient-cobai al medicului suspect că făcea experimente medicale ILEGALE a murit în „condiţii neclare”

Mărturii cutremurătoare din partea familiei unui tânăr despre care conducerea Spitalului de Neurochirurgie spune că ar fi fost folosit pentru cercetări medicale. Tânărul căruia doctorul ieşean i-ar fi efectuat 30 de puncţii lombare, în vârstă de 36 de ani, a murit la 10 minute după ce medicul Iencean ar fi informat familia că operaţia la coloană a reuşit.

14 ian. 2015, 10:51
Un pacient-cobai al medicului suspect că făcea experimente medicale ILEGALE a murit în „condiţii neclare”

Sora suceveanului Dumitru Ilie, internat vara trecută la spitalul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, a mărturisit că nu i s-a cerut acceptul pentru ca medicii să-i includă fratele în programe de cercetări medicale. Dumitru Ilie, a decedat pe 8 august 2014, în Secţia de Reanimare a Spitalului de Neurochirurgie, ca urmare a unei septicemii produse în condiţii neclare, potrivit ziaruldeiasi.ro.

În toată perioada în care a fost internat la spital, fratele meu a fost conştient. Eu am vorbit cu el în tot acel timp. A suferit mai întâi o operaţie la coloană, după care am reuşit din nou să discut cu el. A mai fost nevoie de o operaţie, la finalul căreia medicul Iencean mi-a spus că merge spre bine şi că urmează să dea comandă de proteză. La zece minute după asta mi-a zis că starea sa s-a agravat şi că a făcut un stop cardio-respirator. Fratele meu a murit subit, nu am înţeles exact ce anume i-a provocat decesul, pentru că el nu a fost în comă, a fost conştient, am putut vorbi cu el în toată perioada în care a fost internat„, a Lucica Necolau, sora lui Dumitru Ilie.

În plângerea pe care reprezentanţii Spitalului de Neurochirurgie au înaintat-o Parchetului de pe lângă Judecătorie se precizează că Dumitru Ilie este unul dintre cei opt pacienţi asupra cărora medicul Ştefan Iencean ar fi efectuat intervenţii medicale presupus ilegale. Cazul lui Dumitru Ilie este oferit cu titlu de exemplu de către reclamanţi, care spun că de la el ar fi fost extrase nu mai puţin de 30 de mostre de lichid cefalorahidian, prin intermediul puncţiilor lombare. Alături de Dumitru Ilie, potrivit plângerii citate, alte trei persoane de la care Ştefan Iencean ar fi extras lichid cefalorahidian ar fi decedat, însă până în acest moment al anchetei nu este clar dacă presupusele intervenţii ilegale ale neurochirurgului au cauzat sau nu decesele.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, i-a luat apărarea medicului incriminat. Acesta a dat de înţeles că şefii Spitalului de Neurochirurgie s-ar fi grăbit atunci când au dispus desfacerea contractului de muncă a medicului Ştefan Iencean.

CITEŞTE ŞI: Medic din Iaşi acuzat că făcea EXPERIMENTE MEDICALE ILEGALE: Sunt nevinovat, este o defăimare