Bărbat fugit din Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Pacientul a ieşit negativ la testul pentru coronavirus. Poliţia îl caută

Un bărbat suspect de coronavirus a fugit miercuri dimineaţă din Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, anunţă România TV. Bărbatul fusese adus cu izoleta la spital şi prezenta simptome specifice infecţiei cu COVID-19. Poliţia şi Jandarmeria îl caută la această oră. Ulterior, autorităţile au anunţat că pacientul fugit din spital nu este infectat cu Covid-19. Potrivit unui comunicat de presă al GCS, testele prelevate bărbatului înainte de a părăsi spitalul au fost finalizate, iar rezultatul este negativ. 

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 08:41
Bărbat fugit din Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Pacientul a ieşit negativ la testul pentru coronavirus. Poliţia îl caută

Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală a anunţat, miercuri dimineaţă, că o persoană suspectă de coronavirus a fugit din unitatea lor medicală. Este vorba despre un bărbat de naționalitate bulgară în vârstă de 27 de ani, posibil infectat cu COVID-19, care a plecat din spital. Bărbatul a fost internat marți seară și venea din Republica Moldova. Poliţia Capitalei a fost sesizată de dispariţia lui în jurul orei 9.50.

„Poliția Capitalei a fost sesizată în aceasta dimineața de reprezentanții unei unități medicale din București despre faptul ca un pacient internat pentru a fi testat pentru infecția cu noul tip de coronavirus a plecat din spital”, precizează Grupul de comunicare strategică.

În speță au fost demarate verificări pentru identificarea bărbatului și pentru luarea măsurilor care se impun.

Ulterior, autorităţile de la Bucureşti au comunicat că testele prelevate bărbatului înainte de a părăsi spitalul au fost finalizate, iar rezultatul este negativ. 

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București continuă activitățile pentru identificarea bărbatului.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategic, până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 260 decetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate  14 cazuri noi, după cum urmează: 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța, inclusiv la Institutul Cantacuzino.