Un pacient cu dureri cumplite, lăsat să zacă în faţa spitalului. Medic: „Noi nu avem ce să ne reproşăm”

Scene revoltătoare în faţa spitalului de urgenţă din Drobeta Turnu-Severin! Un pacient cu dureri cumplite a fost filmat zacând pe caldarâm după ce medicii l-ar fi ignorat deşi fusese adus cu salvarea. Omul de 49 de ani a fost în final internat, dar a murit a doua zi din cauza unei pancreatite, conform România TV.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 13:24
Un pacient cu dureri cumplite, lăsat să zacă în faţa spitalului. Medic: „Noi nu avem ce să ne reproşăm”

„Veni cu salvarea si nici macar nu i se face o injectie de calmare, sta in dureri de nu se mai poate. Nu se poate asa ceva” , a declarat soţia bărbatului.

Citeşte şi: Avertismentul înfiorător al unui medic ATI. Ce coşmar îi aşteaptă pe românii cu COVID-19 care vor avea nevoie de TERAPIE INTENSIVĂ

„Îmi adusei sotul pe picioarele lui si acum s-aud ca muri, e ceva incredibil. Doamna asistenta, uitati cum arata! Nu ne pasa noua, vorbiti cu cei de la parlament. cei care stau si dorm in bancile alea ne omoara oamenii de acasa. Îi ducem in spital si spun covid, covid. Iau bani de la UE, aia se intampla, intelegeti?”

„Nu i-au dat nicio sansa timp de trei ore, nu i-au facut o injectie. Le-am zis sa-i aduca un scaun si au spus ca sunt ocupate toate. Doamna, moare in fata spitalului, atunci s-a dus un gardian si i-a adus un scaun ” , a declarat o rudă a bărbatului.

Într-un târziu, bărbatul care suferea de complicaţii ale unei pancreatite a fost internat și trimis la terapie intensivă. A murit însă a doua zi. Reprezentanții spitalului pun intervenția întârziată pe seama faptului că erau în așteptare cazuri de coronavirus.

La adresa spitalelor vin tot mai multe plângeri legate de faptul că pacienţi cu şanse de supraviețuire mor pentru că prioritate au suspecţii de coronavirus.

„Pacientul a aşteptat pentru că aici, în fiecare zi este un iad din cauza pacienţilor cu COVID. Se fac testări, sunt cazuri grave. Unitatea nu are ce să îşi reproşeze, a primit tratamentul conform ghidurilor şi standardelor în vigoare şi noi nu avem ce să ne reproşăm” , a declarat purtătorul de cuvând al Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin, doctor Cristian Jianu.