Un pacient de la un spital din Târgu Jiu a căzut de pe targă în timp ce era resuscitat

Caz incredibil la spitalul din Târgu Jiu. Un pacient a fost scăpat de pe targă, în timp ce era resuscitat. Bărbatul intrase în stop cardio-respirator. A murit în drum spre terapie intensivă.

RomaniaTV.net
04 feb. 2012, 07:00
Un pacient de la un spital din Târgu Jiu a căzut de pe targă în timp ce era resuscitat

Pacientul avea 73 de ani, era obez şi suferea de afecţiuni cardiace şi respiratorii. I s-a făcut rău, iar asistentele au vrut să-l transporte către secţia ATI. La ieşirea din lift, a avut loc incidentul.

Soţia pacientului este în stare de şoc. „Am venit cu el la spital. A fost în tratament şi m-am trezit cu el că a murit”, a spus femeia îndurerată.

Medicul cardiolog susţine că avut loc un incident minor. „Nu s-a întâmplat nimic deosebit. Nu ştiu de ce v-aţi alarmat atât. Aici în lift, targa fiind destul de îngustă, şi pacientul destul de voluminos, a alunecat. A fost o cădere lină, lentă, fără traumatism”, a declarat medicul cardiolog, Ion Mălăescu.

S-a continuat resuscitarea însă fără rezultat. „În funcţie de rezultatele autopsiei şi ale anchetei pe care o vom face începând de luni, vom lua măsurile care se impun”, a spus directorul medical al Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, Cristina Căliman.

Rudele aşteapta rezultatul necropsiei pentru a afla dacă bărbatul ar mai fi avut vreo şansă dacă nu cădea de pe targă.